Kampanya Kapatıldı

BAYRAMPAŞA GENÇLİK MERKEZİ KAPATILMASIN! #TRninilkgenclikmerkezikapanmasın #BAYGEMkapanmasın

Bu kampanya 350 destekçiye ulaştı

BAYRAMPAŞA GENÇLİK MERKEZİ KAPATILMASIN!

#TRninilkgenclikmerkezikapanmasın #BAYGEMkapanmasın

Bir gençlik merkezi hayal edin. Zamanında, on yıl kadar bir süre önce, idealist bir grup insanın, bir ilçenin, şehrin ve ülkenin değerlerine katkıda bulunmak için yola çıktığını düşünün. Bu yolda hayallerini gerçekleştirmek isteyen ileri görüşlü bu insanlar yıllar önce cesurca bir karara vardılar ve Türkiye’nin ilk gençlik merkezini kurdular. Yani Bayrampaşa Gençlik Merkezi(BAYGEM)’ni. Zaman içerisinde bu merkezde on binin üzerinde gence otuzdan farklı branşta yüze yakın eğitmen tarafından eğitimler verildi, meslek kazandırıldı ve belki de hayatları değiştirildi. Şimdiyse zamanında bu ilke imza atan, sayısız kurum ve kuruluşa bir öncü ve örnek olan Bayrampaşa Gençlik Merkezi yine bu merkezin temellerini atan Bayrampaşa Belediyesi tarafından kapatılmak isteniyor!

Hem de Türkiye gibi kalkınma ve gelişim noktasında altın çağını yaşayan, gençliğe en ihtiyaç duyulduğu anda yapılıyor bu. Belediye tarafından gösterilen sebepse ne yazık ki fazlasıyla ironik. Yeterli maddi kaynağın olmayışı ve bu nedenle Bayrampaşa Gençlik Merkezi’nin İSMEK’e devredilmesinin zaruri olduğu söyleniyor belediye tarafından. Günümüz dünyasında hem dünyada hem de ülkemize baktığımızdaysa durum tam tersi. Geleceğe yatırım yapmak isteyen tüm hükümetler geleceklerini doğru şekillendirmek adına gençlere yatırım yapıyor. Onların eğitim, spor, kültür vb. aktivitelerini gerçekleştirmelerine destek oluyor. Hatta yine ülkemizde sırf bu nedenle hükümetin özel iştirakleriyle birkaç yıl öncesinde bir “Gençlik ve Spor Bakanlığı” kurulduğunu hepimiz bilmekteyken seçimlerde dahi her daim gençliği ön plana koyan ve gençlere yönelik politikalarını ön plana çıkaran Bayrampaşa Belediyesi ve Sayın Belediye Başkanımız Atila Aydıner’in bu kararını bir türlü anlayamıyoruz. Şayet mesele gerçekten maddiyat ise hangi harcanan para veya düzenlenen organizasyon gençliğin eğitim ve geleceğine yapılan yatırımdan daha zaruri olabilir ki? Daha birkaç ay önce her birimiz bizzat kendimiz hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun gençliğe ne kadar önem verdiğini ve seçim politikaları arasında gençlik politikalarını ne kadar önceleyip önemsediğine şahit olmadık mı?

İstanbul Büyükşehir belediyesine bağlı olarak çalışan İSMEK’in de özellikle Başkanımız Kadir Topbaş döneminde kendisinin gösterdiği büyük hassasiyetle ulaştığı başarıya elbette ki her birimiz can-ı gönülden inanıyoruz. Ancak İSMEK gibi ana ekseni gençlik olmayan ve sadece kurs merkezi olarak çalışan bir kuruluşun gençlere ne kadar hitap ettiği sorusu da yine birçoğumuzun zihinlerinde yer etmektedir. Kaldı ki Bayrampaşa Gençlik Merkezi’ni gençlerin gözdesi yapan şey sadece verdiği eğitimin kalitesi değildir. Bünyesinde çalışan eğitimcilerin öğrencilere birer abi, abla gibi davranarak bire bir onlarla ilgilenmesi ve gençlere verdiği değer eğitimleridir. Bizler Bayrampaşa Gençlik Merkezi’ni kendi evi gibi benimseyen gençler olarak en temel isteğimiz gençlik merkezimizin elimizden alınmamasıdır. Hem de Bayrampaşa gibi gençliğin birçok açıdan tehlikede sayılabileceği bir ilçede bunu yapmak gençliği ateşe koşarak sürüklemektir. En azından belediyemiz ve belediye başkanımız şayet durumu maddiyat olarak izah ediyorsa da Bayrampaşalılar olarak BAYGEM’in kapatılmasına neden olan maddi gerekçeleri açık ve net bir şekilde belgelerle öğrenmeye hakkımız bulunmaktadır. Farklı sebeplerle harcanan nice paranın tasarruf nedeniyle neden gençlik merkezinin kapanmasına neden olduğunu şeffaf bir şekilde ortaya koymak belediyemizin sorumluluğundadır. Bu bizlerin, hem ilçe sakinleri hem bu ülkenin geleceği hem de bu ülkenin vatandaşı bireyler olarak en büyük yasal hakkımızdır.

Tüm bu yukarıda izah etmiş olduğumuz sebep ve gerekçelerle beraber sadece Bayrampaşa değil BAYGEM’den eğitim almış tüm İstanbullu gençler olarak Türkiye’nin ilk gençlik merkezi olan Bayrampaşa Gençlik Merkezi’nin kapatılmamasını veya İSMEK’e devredilmemesini talep ediyoruz. Hatta asıl talebimiz şudur ki daha öncesinde gerçekleştirilen küçültme kararının da kaldırılarak tıpkı en başta olduğu gibi BAYGEM’in tüm branş ve alanlarda atölyelerine, kurslarına ve seminerlerine tam mevcut ve tam zamanlı olarak devam etmesini talep etmekteyiz.

Saygılarımızla…

Bugün Evren imzanı bekliyor!

Evren BABA bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «BAYRAMPAŞA GENÇLİK MERKEZİ KAPATILMASIN! #TRninilkgenclikmerkezi #BAYGEMkapanmasın Bayrampaşa Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, T.C GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI, T.C. BAŞBAKANLIK, T.C Cumhurbaşkanlığı». Evren ve imza atan diğer 349 kişiye katıl.