Arıt'a itfaiye aracı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

PAYLAŞALIM  SESİMİZİ DUYURALIM ARKADAŞLAR

İTFAYE ARIT'IMIZA ŞART

Bartın’ın Arıt köyünde yaşayan vatandaşlar, olası yangınlarda oluşan mağduriyetlerinin önlenmesi için itfaiye aracı istiyor.

Belde belediyesi iken 2014 yılında azalan nufüs nedeniyle köy statüsüne düşürülen Arıt’daki vatandaşlar, köyde zaman zaman yaşanılan ev yangınlarında Bartın kent merkezinden gelen itfaiyenin yolun uzun sürmesi nedeniyle geç kaldığını belirtiyor.

Vatandaşlar, mağduriyetlerin ve can kayıplarının yaşanmaması için yetkililer tarafından itfaiye aracı verilmesini istiyor.

Arıt Köy Muhtarı Satı Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Arıt’ın 17 köy ve nüfusu 4 binden fazla olduğunu söyledi.

Yaz aylarında bu nufüsun gurbetçilerin gelmesiyle 15-20 bine çıktığını belirten Uzun, “Belediye vasfımızı yitirdiğimiz için elimizde olan araçlar kanun gereği İl Özel İdaresine verildi. Eski bir itfaiye aracımız vardı o da Bartın İl Özel İdaresi emrine verilerek Bartın’a götürüldü.”  diye konuştu.

-“Yollar yüzünden Bartın itfaiyesi 2 saatten önce gelemiyor”

Uzun, “Bartın’dan çağrılan bir itfaiye aracı da yollarımızın dar, dik olması ve yol yapım çalışmaları sebebiyle iki saatten önce gelemiyor.”  diyen Uzun, Yaklaşık bir yıl önce merkezde bir yangında iki katlı ev kül oldu. Bartın’dan gelen itfaiye ekipleri haklı olarak soğutma çalışması yaptı ve döndü.” ifadesini kullandı.

-“Yangına müdahalede bahçe hortumu ve kovadan başka bişeyimiz yok”

Arıttaki evlerin birbirine bitişik olduğuna dikkat çeken Uzun, şunları söyledi:

“Allah Göstermesin bir yangın durumunda birçok haneye sıçraması mümkün. Bize acilen bir itfaiye aracı verilmesini istiyoruz. Arıt’ta bir yangın çıkması durumunda elimizde kova ve bahçe hortumundan başka müdahale edecek bir şeyimiz yok. Bu itfaiye aracı 17 köye hizmet verecek. Önümüz Kış. Çöme Boğazı kış aylarında geçit vermiyor. Kışın yangın çıksa itfaiye iki gün uğraşsa Arıt’a gelemez. Biz içimizden seçeceğimiz gönüllü arkadaşlara Bartın’da eğitim aldırarak itfaiye eri olarak çalıştırabiliriz.”

Bugün bir sevdadır arıt imzanı bekliyor!

bir sevdadır arıt bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «bartın il özel idaresi ve yılmaz tunç: Arıt'a itfaiye aracı». bir sevdadır arıt ve imza atan diğer 188 kişiye katıl.