Tüm türkiye İçin Geri Dönüşüm

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Geri dönüşüm ün faydalarını saymakla bitmez.En basit örnek olarak Herkes gittiği bir piknik yerinde veya otobüs duraklarında yada yürüdüğünüz herhangi bir yolda yarım kalmış veya boş bir su pedi yada şişesini görmek istemez herhalde.Bu boş su pedi veya şişesini görmemek temizliği sevdiğini,temizliğe önem verdiğini iddaa eden herkesi mutlu eder bence.Düşünsenize gittiğiniz her yerde etrafınızda hiç çöp görmediğinizi...Hayali bile çok güzel.

Başarılı bir geri dönüşüm sistemi neredeyse her bireyin artık etrafında kağıt naylon plastik demir gibi yer yüzünde en az yüz yıl kadar erimeyen maddeyi görmemesi demektir.Bazı illerde uygulandığını ve halkın ilgi duyduğunu duyuyoruz etrafımızda .Ama bu yetmez tüm türkiye için uygulanması gerekiyor.

Avrupa ülkelerinde İnsanlar evindeki geri dönüşüm çöpünü markete götürüp marketlerdeki geri dönüşüm makinasına atıyor.Her çöpün parasal bi karşılığı var makina kaç adet olduğunu sayıp bir fiş veriyor.Bu fiş ile ister nakit parasını alabiliyor ister yaptığı alışverişten düşürülmesini sağlayabiliyor.Hatta şuan marketlerdeki poşetleride kaldırıp file veya bez çanta gibi zararsız bir madde kullanmayı amaçlıyorlar.Bu şekilde cebimizden çıkan para miktarı azalırken çevremizde  tertemiz olmuş olacak.Aynı uygulama türkiyede neden olmasın ?

Haydi el ele verelim ve TEMİZ BİR TÜRKİYE için sesimizi tüm yetkililere duyuralım.

Bugün barış imzanı bekliyor!

barış altun bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Barış Altun: Tüm türkiye İçin Geri Dönüşüm». barış ve imza atan diğer 33 kişiye katıl.