0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Suriye'nin kuzeybatısında yer alan Afrin bölgesine yönelik başlamış olan Zeytin Dalı Harekatı' nın amacının, Türkiye sınırlarında ve operasyonun gerçekleştirildiği bu bölgede tamemen güvenlik ve istikrarın sağlanması bununla birlikte“Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek , dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak” olduğu sözleri vurgulandı.Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) 6 bin 400 asker ve ÖSO (Özgür Suriye Ordusu)' nun beraber hareket etmesi sonucunda operasyonun ilk 48 saatinde 7.5 kilometre içeri girildi.Normal koşullarda operasyonun 4’üncü gününde ulaşılması hedeflenen bölgeye 2’nci günde ulaşıldı.130 kilometre genişlik ve 7-9 kilometre derinlikteki operasyon sahasında TSK, MİT ve ÖSO eşgüdümlü faaliyet yürüttü.

Kadınlar ve çocuklar bir yana Suriyeli erkeklerin ülkeleri için birşeyler yapmasını, ülkelerinde düşman güçlerine karşı savaşmalarını bekledik.Ve bunun için herhangi bir karar alınmadı.Ülkemiz ve çeşitli ülkelerde mülteci olarak yaşayan bu insanların bu şekilde yaşamak yerine ülkeleri için onurlu bir şekilde mücadele etmeleri gerekir.Tabiki bununla birlikte önce bir kararın çıkması gerekir daha sonrasında bu kararla birlikte bilir kişi ve kurumlar da bu kişiler için çeşitli askeri eğitim sağlayacaktır.

Bu durumda 18-45 yaş arasındaki Suriyeli erkekler gerekli koşullar ve eğitimler sağlandıktan sonra Afrin bölgesindeki "Zeytin Dalı"operasyonunda ÖSO kuvvetleriyle birlikte saf tutmalı ve ülkeleri için onurlu bir şekilde savaşmalılardır.

Kamuoyuna ve Bakanlar Kuruluna saygılarımla arz ederim.

Bugün Yeşil imzanı bekliyor!

Yeşil Deniz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bakanlar Kurulu : TÜRKİYE'DEKİ SURİYELİ ERKEKLERİN AFRİN OPERASYONUNA KATILMALARI İÇİN KARAR ALINSIN.». Yeşil ve imza atan diğer 240 kişiye katıl.