ÖĞRETMEN 3600 EK GÖSTERGEYİ HAK EDİYOR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Bakanlar ve tarafına Serpil Çırakoğlu bu kampanyayı başlattı

Öğretmenler lisans çoğunlukla da yüksek lisans mezunu.Fiilen çalışırken aynı seviyede eğitim almış pek çok çalışandan daha düşük bir maaş almakta. Her ne kadar çok tatil yaptıkları dile getirilse de (yazın sanıldığı gibi 3 ay değil 2 ay ve yarı yıl tatilinde 15 gün) çalışma şartları göz önüne alındığında dinlenebilmeleri için gerekli bir süre bu. (Kendi çocuklarınızla -eline tablet,bilgisayar,telefon,play statin vermeden- evde birlikte geçirdikleri kısa sürede yaşadıkları yorgunluğu - çocuk sayısını da göz önüne alarak- düşünmenizi dilerim.) Eve iş götüren tek memurdur öğretmen.Sizlerin sandığı gibi işi sadece derse girip çıkmak değildir.Haftada en az bir gün nöbet tutar,yazılı hazırlar,yazılı okur.Eğitsel kol dosyası hazırlar.Zümre,yıllık plan,günlük plan,şök hazırlar ve bunları eğitim öğretim saatleri dışında yapar.Proje görevi hazırlar ölçme değerlendirme için gerekli evrakları hazırlar.Notları davranış notlarını e-okula girer.Karne görüşü yazar her sene sınıfı için pek çok kitabı e-okula girer ve her öğrenci için ayrı ayrı seçer.Bu kadar zorlu olmasına rağmen (bir sınıfta 25-90 arası öğrenci ile hayal edin kendinizi hem de 7 ders saati) hem yaş itibarıyle hem de yıl itibarıyle emekliliği hak eden öğretmenler emekki olduklarında zaten düşük olan maaşlarının yarıya düşmesi nedeni ile (çocuk okutan var kredi ödeyen var sağlık gideri ödeyen var) emekli olamıyorlar.Bir yanda atanamayan gençler. Bir yanda geçim derdi yüzünden emekli olamayan yaşlılar.Çok mu zor 3600 Ek Gösterge.Sizlerden destek bekliyoruz.Destekleyenlere teşekkür ederiz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.