BAİBÜ öğrencileri kamera uygulamasını istemiyor.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Senatosu’nun 11.12.2020 tarihinde aldığı kararla uzaktan eğitimle gerçekleşen online sınavlarda sınavda kamera ve mikrofon zorunlu olarak açtırılabilecek. Mikrofonun açık olması sebebi ile sınav esnasında etraftan gelen seslerle ve hocanın uyarmaları nedeniyle dikkat dağınıklığı oluşacaktır. Aynı zamanda kamera ve mikrofonu olmayan , temin etmekte zorlanan arkadaşlarımız da mutlaka olacaktır. Her öğrenci aynı şartlarda yer almıyor, herkesin bilgisayarı yok, yeteri kadar internet erişimine sahip değil herkes, sahipse bile köy gibi ücra yerlerde internet zor çekiyor, aynı anda herkes müsait olamaz ve sistemin kendi içinde sorunları mevcutken(vizelerde çok sıkıntı yaşadık) kamera ile daha da sıkıntıya gireceğimizi bildirmek isteriz. Örgün eğitimde 20 soruluk sınava 1 saat süre verilirken uzaktan eğitimde 30 dk lık süre veriliyor. Derslere girerken bile sistemsel sorunsal yaşıyoruz, sınav süresinde görüntü ve sesle bu sorunları mutlaka yaşayacağız. En önemlisi de özel hayat sınır ihlalini istemeyerek, mahremiyetimizin korunmasını talep ediyoruz. Bu olumsuz nedenlerden dolayı gereğinin yapılmasını arz ederiz.