Petition Closed

Merhaba;
Çoğunuzun bildiği üzere 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren, ön ödemeli (kartlı) sayaçlara aylık alım üst limiti uygulaması başlatılmıştır. Ocak 2013 özelleştirmesiyle Başkentgaz adını alan Torunlar Gıda kuruluşunun Nisan ve Mayıs aylarında uyguladığı limit 350 TL iken Haziran itibarıyla 75 TL ye düşürülmüş dolayısıyla ısınma sarfiyatının maliyetini bütün bir yıla yayma olanağı biz tüketicilerin elinden alınmış, özelleştirilen doğalgaz dağıtım firmasının zarar etmemesi göz önüne alınarak biz tüketicilerin zararı göz ardı edilmiştir. Kış aylarında ortalama bir konut aylık 300 m3 civarında doğalgaz tüketmekte dolayısıyla günümüz fiyatıyla 350-400 TL arasında bir maliyetle ısıtılabilmektedir. En az 6 ay bu maliyete katlanıldığı düşünülürse 2000 TL civarı bir harcama yapılacağı öngörülebilir. Bu maliyeti 6 değil 12 taksitte ödeyebilmek biz tüketiciler için önemlidir. Doğalgaz aylık üst alım limiti kaldırılmalıdır.

Letter to
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız
BAŞKENTGAZ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet TORUN
Bildiğiniz üzere 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren ön ödemeli doğalgaz sayaçlarına aylık alım üst limiti uygulamaya konulmuştur. Ancak uygulama öncesi kışın ısınma maliyetini tüm yıla yayabilen tüketicinin elinden bu imkan alınmış, zamlar ve kış aylarının getireceği tüketim fazlalığından karşılaşacağı zarar göz ardı edilmiştir. Nisan ve Mayıs aylarında 350 TL olan limitin 75 TL ye düşürülmesi kabul edilemez. Bu durumdan hareketle doğalgaz tüketicisi olan bizler; uygulamanın sonlandırılması husunda; gereğini arz ederiz.