Petition Closed

Merhaba;
Çoğunuzun bildiği üzere 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren, ön ödemeli (kartlı) sayaçlara aylık alım üst limiti uygulaması başlatılmıştır. Ocak 2013 özelleştirmesiyle Başkentgaz adını alan Torunlar Gıda kuruluşunun Nisan ve Mayıs aylarında uyguladığı limit 350 TL iken Haziran itibarıyla 75 TL ye düşürülmüş dolayısıyla ısınma sarfiyatının maliyetini bütün bir yıla yayma olanağı biz tüketicilerin elinden alınmış, özelleştirilen doğalgaz dağıtım firmasının zarar etmemesi göz önüne alınarak biz tüketicilerin zararı göz ardı edilmiştir. Kış aylarında ortalama bir konut aylık 300 m3 civarında doğalgaz tüketmekte dolayısıyla günümüz fiyatıyla 350-400 TL arasında bir maliyetle ısıtılabilmektedir. En az 6 ay bu maliyete katlanıldığı düşünülürse 2000 TL civarı bir harcama yapılacağı öngörülebilir. Bu maliyeti 6 değil 12 taksitte ödeyebilmek biz tüketiciler için önemlidir. Doğalgaz aylık üst alım limiti kaldırılmalıdır.

This petition was delivered to:
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
    Taner Yıldız
  • BAŞKENTGAZ Yönetim Kurulu Başkanı
    Mehmet TORUN

Irfan Atalay started this petition with a single signature, and now has 146 supporters. Start a petition today to change something you care about.