Petition Closed

Guantanamo Hapishanesi kapatılsın

Ben, 25 yıl boyunca Amerikan Hava Kuvvetleri’nde hizmet verdim. Bu hizmet süresince iki yıldan fazla zaman için Guantanamo’da Terörizm Davaları Baş Savcılığı yaptım, ama şimdi sizin yardımınıza ihtiyacım var.

Usama Bin Ladin’in şoförü Salim Hamdan, Avustralyanın en sevilmeyen adamlarından David Hicks ve Kanadalı genç Omar Khadr’in yargılanmasından bizzat ben sorumluyum. Her üç kişi de suçlu bulundu... Sonra, Guantanamo’dan ayrıldılar. Ama şu anda 160’tan fazla kişi, hiçbir suçla yargılanmamış, herhangi bir savaş suçu işleyip işlemediği bilinmemesine rağmen gelecekte ne olacağını bilmeden süresiz olarak Guantanamo’da tutuluyorlar. Bir kişiyi savaş suçuyla yargılamadan süresi belli olmayan bir esaret altında tutmak ve eve dönmenin tek yolunun savaş suçuyla yargılanmak olduğu bir sistemde çok hayati bir yanlış vardır.

29 Nisan 2013 itibariyle, Guantanamo Hapishanesi’ndeki 166 adamdan 100’ü bu süresiz esareti protesto etmek için açlık grevine başladılar. Bunlar arasında 25 kişi zorla besleniyor ve beş kişi de hastaneye kaldırılmış durumda. Bu insanlardan bazıları herhangi bir suçla yargılanmadan 11 yıldır hapisteler. Amerika Birleşik Devletleri tutukluların birçoğunu Guantanamo’dan dışarı transfer etmek için ayırdı, fakat bu kişiler, vatandaşlık durumlarından veya Amerika’da devam eden siyasi oyunlardan ötürü göz altında tutuluyorlar.

İşte bu yüzden, Savunma Bakanı Charles Hagel’dan Guantanamo’dan transferin gerçekleşmesini sağlamak için otoritesini kullanmasını ve Başkan Obama’dan Guantanamo’nun kapatılması için Kabinesinden bir kişiyi görevlendirmesini talep ediyorum. Obama 30 Nisan günü, Guantanamo’yu kapatmak için üzerine düşeni yapacağına söz verdi, ama bu sözü daha önce de vermişti. Şimdi, Obama’ya verdiği sözü tutması için kararlılığımızı gösterme ve Guantanamo Hapishanesi’ni kapatmak için gerekli adımları atmasını sağlama zamanı.

Eğer bir ülke mahkumlarına bizim Guantanamo’dakilere ettiğimiz gibi muamele etseydi, biz onları haklı ve ağır bir şekilde eleştirirdik. Eğer bizden birine yapıldığı zaman öfkeyle kınayacağımız eylemleri kendi çatımız altındakilere yaparsak asla sahip olduğumuzu söylediğimiz yasal ve ahlaki konuma sahip olamayız.

Anayasal Haklar Merkezi, İşkenceye Karşı Şahitlik ve Uluslararası Af Örgütü gibi insan hakları ve aktvisit örgütlerin yoğun biçimde Guantanamo’yu eleştirmesine hiç şaşırmamak gerek. Sizi asıl şaşırtacak şey şu olabilir: Birçok eski askeri savcılar ve diğer emekli subaylar ve de istihbarat servisindeki görevliler de onlarla hemfikirler.

Burada yapılması gereken vatanseverce olan, daha da önemlisi, insanca olan şey, Guantanamo’yu kapatmaktır. Lütfen, kampanyamı imzalayarak bu mücadeleye katılın.

This petition was delivered to:
  • Amerika Birleşik Devletleri Başkanı
    Barack Obama

Morris Davis started this petition with a single signature, and now has 236,274 supporters. Start a petition today to change something you care about.