Yeşillikler Yavaş Yavaş YOK EDİLİYOR!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bahçecik oldu olası doğasıyla ön plana çıkmış bir belde hatta köy. Ancak birkaç yıl önce hızla her yere villalar inşa edilmeye başlandı. Artık o kadar fazla oldu ki yakında tek bir yeşillik daha kalmayacak. Bu yapılan villalar da o kadar pahalı ki birçoğu bomboş. Dahası kaliteli bile değiller, birkaç yıl sonra yıkılıp dökülüyorlar. Etrafları inşaat çöplüğünden geçilmiyor bir de o sitelerde oturan insanların etraflarına attığı çöplerden. Bu sadece Bahçecik'te değil bütün Başiskele'de böyle.

Gelgelelim Kocaorman Caddesine. O kadar çok bina yapıldı ki artık tek bir yeşil arazi kaldı denebilir. Orası önceden aileme aitmiş daha sonra büyüklerinin satmasıyla ellerinden çıkmış. Şimdi geri almak istiyorlar ancak devlet satmıyor, Kuran Kursu yapılacakmış. O kadar verimli topraklara villa,Kuran Kursu değil, çiftçi gerek! Zaten küresel ısınma etkilerini şimdiden göstermeye başladı, siz böyle toprakları harcayarak Türkiye'nin çölleşmesine katkıda bulunuyorsunuz. Her yeri fabrika dolmuş olan Kocaeli'de bırakın artık nefes alacak yeşillik kalsın!

Tarım arazileri satılmasın, yerlerine lüks(!) villalar, Kuran Kursları,sadece zengin çocuklarının okuyabileceği özel okullar değil; başaklar, buğdaylar kısaca YAŞAM olsun.

Ben Başiskele Belediyesi'nin elindeki yeşillikleri yeşillik düşmanı inşaat firmalarına satmasını istemiyorum. Bunun yerine çiftçilere destek vermesini istiyorum. Belediye'nin artık buradaki aşırı kentleşmeye de bir el atmasını istiyorum. Kafamı her çevirdiğimde etrafı tellerle çevrili, kendilerini oranın yerli halkından kısıtlamış ve üstün gören, etrafı çöplerle dolu olan yeşillik katliamı değil ötüşen kuşlar, sıcak olduğunda altında dinlenilebilecek gölge veren yemyeşil ağaçlar görmek istiyorum.

Bugün İrem imzanı bekliyor!

İrem İlhan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Başiskele Belediyesi: Yeşillikler yavaş yavaş katlediliyor!». İrem ve imza atan diğer 13 kişiye katıl.