0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) 12 Mart 2017 tarihi saat 10.00 itibari ile yaklaşık 2 milyon adayın katılımı ile yapılmış bulunmaktadır. Bu yıl, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak sınava en son giriş saati 30 dakika geri çekilerek, saat 09.45 olarak belirlenmişti.

Bu kurala, gerek yoldaki çekici araç yüzünden, gerek iş dolayısıyla, gerekse karıştırdıkları sınav yeri sebebi ile bazı adaylar birkaç dakika, bazıları ise yalnızca birkaç saniye geç kalmış olup, sınava alınmamışlardır.

Adayların belki bir yıl, belki yıllarca hazırlandıkları, heyecandan uyku uyuyamadıkları, uğrunda sosyal hayatlarından, arkadaşlarıyla iki kelam sohbetten dahi feragat ettikleri sınava, sınav bile başlamadığı halde alınmamaları bu duruma yakından yahut uzaktan şahit olan bizleri derin hüzne boğmuştur.

Bizler için yalnızca 1 sınav olarak görünen bu şey aslında yalnızca bir sınav olmaktan çıkmış, adaylar için hayata yön veren bir olgu haline gelmiştir. Geleceğimiz 160 dakikaya bağlanıyor diye isyan ederken bunu daha da aza indirgeyip 1 dakika ile 1 senelerini heba eden bu kişilerin, istedikleri okulların bir sene içinde değişecek puanlarını, alacakları eğitim ücretini, bozulan psikolojilerini kimse yerine getiremeyecek.

Hiçbir yeterliliğe bakmaksızın, yalnızca; tuvalete gitmenin, sağa sola bakmanın, 1 dakika geç kalmanın yasak olduğu bir sınavla geleceğimizin belirlendiği bizler bu durumu yaşıyorken; sınava veya herhangi bir değerlendirmeye tâbi tutulmadan istediği üniverstenin istediği bölümüne yerleşebilen insanlar var. Bu yıl, bu hakkın, saniyelerle geleceğinin ve psikolojisinin alt üst olduğu sınava geç kalan adaylara da verilmesini istiyoruz.

Bugün eser imzanı bekliyor!

eser rava bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Başbakanlık: YGS'ye 1 dakika geç kalan adaylara tıpkı Suriyeliler gibi sınavsız geçiş hakkı verilmeli!». eser ve imza atan diğer 33 kişiye katıl.