GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bilindiği üzere çek kanunu değişti ve barkodlu çek adı altında cezai müeyyideler uygulandığı açıklandı. Lakin burada bir yanlışlık ve adaletsizlik var. Bir çek konusunda Dava açtık yaklaşık 1 yıl sürdü. sonra çekle ilgili olarak karşı tarafa hapis kararı çıktı. Bu ceza para cezasına çevrildi. Bu süreç bir üs mahkemeye taşındı. İstinaf mahkemesi varmış yanlış anlamamış isem. süreç uzamaya devam ediyor. Şimdi asıl konuya gelelim.

Cezai müeyyide neden var? alacaklının alacağını tahsil edebilmesi adına. Lakin burada devlet baba karlı neden devlet durup dururken alacaklı oldu. Biz hala elimiz hamur karnımız aç bekliyoruz. Devlet bu parayı nasıl olsa bir şekilde alır peki!! esas alacaklı olanlar ne yapacak. Burada yanlış olan bu durumun para cezasına çevrilmesi. Ya ödeme yapılmalı yada hapse girilmeli.

Ayrıca başımızda 2 adet de iflas erteleme konusu var. Bu durum çok daha vahim. İflas ertelemelerde insanlar borç ödemek yerine devlet eli ile mallarını kaçırmakta atanan kayyumlar kendi maaşlarını düşünmekte bu iflas ertelemelerde başlayalı yaklaşık 2,5 yılı aştı. Nerede bu adalet bunu anlayabilmiş değilim. Binlerce aç gözlü sahtekar esnaf iflas erteleme aldı. Kanun hükmünde karaname ile iflas ertelemeler durduruldu ama atı alan üsküdarı geçti. Bizde borçlarımızı ödeyebilmek için krediye bulaşıyoruz. çek becaiş yaptırıyoruz. devlet babanın bu durum bence umurunda değil. Nasılsa devlet baba alacağını bir şekilde tahsil ediyor onun beklemekle ilgili sorunu yok. altta kalanın canı çıksın.

Aklıma gelen şey devlet baba sahtekarın yanın da mı? yer alıyor. süreçleri neden bu kadar uzatıyor. yada hiç ödenmez hale getiriliyor.

lütfen bu süreçlerin daha düzgün zemine oturabilmesi için desteklerinizi bekliyorum.

İnşaallah gerekli yerlere ulaşır bu olumsuz durum. Bende adalet yerini buldu diyebilirim. önümüzde seçimler var. gerekli adil kanunları çıkarabilecekler mi?

Bugün Mustafa Sırrı imzanı bekliyor!

Mustafa Sırrı Hancı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «başbakanlık ve ticaret bakanlığı: GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR.». Mustafa Sırrı ve imza atan diğer 32 kişiye katıl.