TEMİZ HAVAMI KİRLETME MAĞUSA ÇÖPLÜĞÜNÜ YAKMA YAKTIRMA

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Başbakanlık,Turizm ve Çevre bakanlığı-Çevre Dairesi -Gazimağusa Belediyesi ve Kaymakamlığı tarafına Mağusa Kadın Merkezi Derneği -Makamer bu kampanyayı başlattı

Değerli Mağusa halkı,

Hava kirliliği, hangi sebeple çıkarsa çıksın insan sağlığını olumsuz etkilemektedir. Nüfusu hızla artmakta olan kentimizde, özellikle trafik yoğunluğuna bağlı olarak hava kirliliği de artmaktadır. Ancak yine de Mağusa bölgesinin hava kirliliği sorunu, daha çok bölgenin çöp toplama alanındaki katı atıkların yakılmasına bağlıdır. Yıllardır kentin katı atıkları, çevre yasasının ‘katı atıkların ortadan kaldırılması’ maddesinin esas ve usullerine aykırı biçimde yakılarak imha edilmektedir.Gerek genel gerekse yerel yönetimler  bu duruma göz yummaktadır. Özellikle geceleri, şehir halkı uyukuda iken, yakılan çöpler bu halkı arkasından hançerlemektir.

Dünya Sağlık Örgütünün, 2019 verilerine göre:

●Hava kalitesinin düşük olduğu mekanlarda, insanlarda öksürük,  bronşit, astım, kronik kalp  rahatsızlığı ve  akciğer rahatsızlığı gibi hastalıkların görülme  ihtimali oldukça  yüksektir.

●Her yıl  hava kirliliğinden kaynaklanan sağlık sorunları yüzünden, 7 milyon kişi hayatını kaybetmektedir.

●Dünyada hava kirliliği, akciğer kanserinden ölümlerin  % 29’undan, akut alt solunum yolları enfeksiyonundan kaynaklanan tüm ölüm ve hastalıkların, % 17’sinden, tüm ölümlerin ise % 24’ünden sorumludur.

Kent halkımız, çocuklarımız   göz göre göre  zehirlenmektedir.

Daha iyi daha kaliteli bir yaşam hakkımız için MAKAMER (Mağusa Kadın Merkezi Derneği) olarak ‘TEMİZ HAVAMI KİRLETME ÇÖPLÜĞÜ YAKMA YAKTIRMA!’ başlığı altında bir  ’imza kampanyası başlattık.Temiz hava solumak isteyen herkesten destek bekliyoruz.

ÇÖPLÜĞÜN YAKILMASINA ‘SIFIR’ TOLERANS’

‘TEMİZ HAVAMI KİRLETME !   ÇÖPLÜĞÜ YAKMA , YAKTIRMA !’

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.