Kampanya Kapatıldı

Silerken karalayan bir silgi hiçbir sınavda olmasın.

Bu kampanya 24 destekçiye ulaştı

Bu sene Ygs'ye giren arkadaşlarımız kural değişikliği nedeniyle 1 dakika geç kaldığı için sınava alınmadılar. Sınava giren öğrenciler ise pelikan gibi bir silgiyle silmeye çalıştıkça strese girdiler. Çünkü bu silgi silmekten çok karalayan bir silgidir. Milyonlarca öğrenciden sınav parası alınıp, bu kadar kalitesiz bir silgiyle karşılaşmak ne kadar adil tartışılır. Hepimiz o yollardan geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. Verdiğimiz emeklerin bu kadar kolay çöpe atılması, sınavların kader belirlediği ülkemizde eğitim sistemimizin nasıl bu kadar basitleştiği aşikardır. Ter döktüğümüz sıralarda yanlış işaretlemelerin yapılması ve düzenlemenin yapılması kadar doğal ne olabilir ki? Biz sınavlarla kaderimizin belirlenmesine mecbur bırakıldık ve buna alıştık. Ama en azından girdiğimiz, bundan sonra gireceğimiz sınavlarda eskisi gibi kaliteli bir silgi görmek istiyoruz. Bu en doğal hakkımız. Verdiğimiz emekler heyecanla işaretlediğimiz ve silmeye çalışıp silemediğimiz işaretlemelerimize yenilmesin. Bu konuda gerekenin yapılmasını rica ediyorum.

Bugün Kübra imzanı bekliyor!

Kübra Yosunkaya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Başbakanlık: Silerken karalayan bir silgi hiçbir sınavda olmasın.». Kübra ve imza atan diğer 23 kişiye katıl.