Eylülde Türkçe Öğretmenliği'ne Can En Az 2000 Kontenjan!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİ NEDEN EN AZ 2000 ATAMA İSTİYOR?

1. 4+4+4 eğitim sistemine girişle birlikte Türkçe dersi, saat bazında artmış öğrencilerin 5. sınıftan itibaren anadili örenme ve temel dil becerisi ediniminin ancak Türkçe Öğretmenleri tarafından sağlanacağı zaruriyeti doğmuştur.

2. Öğrencilerin yaşam boyu kazanacakları bilişsel, akademik, sosyal tüm becerilerin gelişimini sağlayacak ve tüm kritik süreçleri kapsayan(dil becerileri bağlamında) Türkçe dersleri ücretli öğretmen diye nitelendirilen gerekli akademik donanıma sahip olmayan kişilere bırakılamayacak kadar önemlidir zira bu ülkenin her gencinin dilini doğru bir şekilde öğrenebilmesi edebi hassasiyeti kazanması ancak branş öğretmeni uzmanlığıyla (Türkçe Öğretmeni) sağlanır ve bu her vatandaşımızın en doğal hakkıdır. Ayrıca ücretli öğretmenlik sistemi eğitimde süreklilik ve kaliteyi düşürmektedir. Sonuç olarak kadrolu daha çok Türkçe öğretmenlerine ihtiyaç vardır.

3. Yeni MEB 2005 öğretim programlarının tümünde yani ortaokul tüm derslerin öğretim programında Türkçe ‘ye hassasiyet başat unsurdur. "Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanmak" programın temel hedefini ve felsefesini oluşturur.

4. Geçmiş yıllarda ne yazık ki sistem değişikliği gerekçesiyle Türkçe derslerine başka branşlardan (sınıf öğretmenleri) öğretmen geçişleri olmuş bu anlamda branşımıza geçen yaklaşık 4000 öğretmenle Türkçe öğretmenliği branşımız mağdur edilmiştir. Öğrencilerimizin dersine asıl alanı farklı olan hocalarımız girmeye devam etmektedir. Bu noktada bugün çok sayıda mezunumuz mağdur olmaktadır.
Bu bağlamda yeni programı bilen ve programın ruhunu içselleştirmiş öğretmenler atanmayı beklemektedir.

5. Ve en önemlisi de ana dilimize olan saygı ve hassasiyet gereği en az 2000 kontenjan istiyoruz..

Bugün Özbay imzanı bekliyor!

Özbay Erkol bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Başbakanlık: Ses Bayrağı Türkçe Öğretmenleri 7000 atama istiyor!». Özbay ve imza atan diğer 233 kişiye katıl.