Sağlık Alanında Lisans Tamamlama-Biyomedikal Başbakanlık-Sağlık Bakanlığı - YÖK

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Sayın Başbakanım
Bilindiği üzere 19/11/2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6569 Sayılı Kanun'un Geçici Madde 69 uyarınca sağlık alanındaki önlisans mezunları için lisans tamamlama programı açılması hükmü getirilmiştir. Bu hükme göre Yükseköğretim Kurulu tarafından, açılacak lisans tamamlama programlarına başvuru yapılabilecek sağlık önlisans alanları belirlenmiş olup müracaatlar alınmaya başlanmıştır. Ancak, söz konusu önlisans programları arasında sağlık teknikeri unvanı olan Biomedikal Cihaz Teknolojileri ve Biomedikal Bilimler Bölümü yer almamaktadır. Neredeyse sağlık adı geçen her sağlık alanı ve çalışanıyla iletişimi ve işi olan bu bölümün ''Sağlık Alanında Lisans Tamamlama '' programına başvuru yapamıyor olması bizi derinden üzmektedir.Bu bölüm hakkında tam bilgiye sahip olamayan bazı akademisyenler tarafından verilen karar ve Biomedikal bölümü sadece teknik bir bölüm anlayışıyla görmeleri sonucu Yaklaşık olarak 30 Bin mezunu ve arkasından gelen mezunları mağdur etmektedir.Oysa Biomedikal bölümünde yer alan bazı meslektaşlarımız Şehir hastanelerinin başta olmak üzere tüm sağlık kuruluşlarının gerek inşaat aşaması ve sonrasında operasyonel ,planlama prosedür ve mevzuat sürecinde ,Kalibrasyon ve sterilizasyon ,Kardiyoloji alanlarında Ameliyathane Operasyonlarına dahil olup stent vb malzeme kullanımında, Üroloji alanında böbrek taşı kırılması operasyonunda cihazı kullanma operatörü olarak operasyona yardım ve eşlik etmektedir. Üstelik 30 Bin civarı mezunu olan ve arkasından gelen mezunları ile birlikte mali olarak YÖK kurumlarına sağlıyacağı harç masrafları göz önünde bulundurulduğunda hem devlet kurumlarına hemde eğitim statüsünü yükselten Biomedikal Personeli için psikolojik anlamda pozitif etki oluşturacaktır.Şehir Hastanelerinin açılmasıyla birlikte Biomedikal teknikerlerine olan ihtiyaç artacak olup DGS çalışma umuduyla Biomedikal Mühendisliği ve diğer alanlara yerleşme umudu azalacaktır. Bu durumun tekrar gözden geçirilmesini rica ederim .Bilgilerinize arz ederim
Saygılarımla

Bugün Selim imzanı bekliyor!

Selim ASAL bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Başbakanlık-Sağlık Bakanlığı-Yüksek Öğretim Kurulu: Sağlık Alanında Lisans Tamamlama-Biyomedikal». Selim ve imza atan diğer 264 kişiye katıl.