Rojbin için ACİL KALP NAKLİ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

"Rojbin'in kalbinin ve karaciğerinin iflas ettiği tespit edilmişti."

Şırnaklı Abdurrahman ve Evin Yürük çiftinin üç kızından biri olan Rojbin Yürük çok uyuma vücutta şişlik ve morluk şikayetiyle götürüldüğü hastanede kalp ve karaciğerin iflas ettiği ve durumunun çok ağır olduğu tespit edildi. Ambulans uçakla Ankara'ya getirilen Rojbin 7 gün boyunca yoğun bakımda kaldı ardından iki buçuk yıl boyunca burada tedavi gördü. Şartların ağırlaşması sonucu aile doktorlardan Rojbin'in İstanbul'a sevkini talep etti ve tedaviye İstanbul'da devam edildi. Ancak doktorlar yapılan son tahlillerde durumun daha ağır olduğunu ve gittikçe kötüye gittiğini belirtti.

Rojbin'in sağlığına kavuşması için Kalp Nakli olması gerekiyor.

Baba Yürük, kızının sağlığına kavuşması için kalp nakli olması, bunun için de organ bağışı olması gerektiğini ifade ederek, "Duyarlı insanlarımızdan bağışta bulunmalarını ümit ediyoruz. Bizim gibi bir çok hasta nakil bekliyor. Beyin ölümü gerçekleşmiş bir insanın akrabaları duyarlı olursa beş kişiye can oluyor o beden.

"Acil nakil sırasından çıkarıldı ama durumu acil"

Rojbin hastanede yattığı süre boyunca Sağlık Bakanlığının acil nakil sırasındaydı, şu anda evden tedavi gördüğü için normal nakil sırasına geçti çünkü yatan hastaya öncelik veriliyor. Ama evden takip ediliyor diye durumu iyi anlamında değil, hastanelerin bir çoğunda yer olmadığından ve ayakta tedavi edilebilir denildiği için evde tedavi ediliyor.

Rojbin: "Diğer çocuklar gibi eğlenmek isterdim, okula gidip arkadaş edinmeyi isterdim."

Hastalığı nedeniyle sadece birinci sınıfa gidebilen Rojbin, 12 yaşında olmasında rağmen adını dahi yazamıyor. Çizim yeteneği son derece güzel olan Rojbin ileride tasarımcı olmak istiyor. Rojbin, nakil olduktan sonra okuluna kavuşacak ve derslerine kaldığı yerden devam edecek.

Rojbin tüm duyarlı vatandaşlardan kendisine ve tüm nakil bekleyen hastalara bağışta bulunmaları konusunda çağrıda bulunurken, "Diğer çocuklar gibi eğlenmek isterdim, okula gibi arkadaş edinmeyi isterdim" dedi.

cumhuriyet.com.tr/haber/saglik/1210492/Kucuk_Rojbin__acil_nakil_sirasindan_cikarildi_.html