A101 yeni mazacılık A.Ş sömürü marketi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

BİLGİSAYAR SİSTEMİ FAZLA MESAİLERİ KAYDETMİYOR"

Mesailer nasıl A101’de?

-       Çalışma saatleri dengesiz ve çalışma koşulları ağır. 7 buçuk saatten fazla çalışılması yasakken her zaman daha fazla çalışıyoruz. Baskı hiyerarşik bir şekilde tepeden aşağı doğru uygulanıyor. Sorumlular inisiyatif alıp bu baskıdan çalışanları korumaya çalışsalar da bu sefer onlar da müdür tarafından baskı altında kalıyorlar. Aynı zamanda farklı A101’lerdeki çalışanlarla iletişim kurmamız engellenmeye çalışılıyor. Bu hem diğer çalışanların örgütleneceği korkusundan hem de çalışma saatleriyle ilgili başka bir mağazanın örnek gösterilmemesi için yapılıyor. Böylelikle “işini iyi yapan” bir sorumlu diğer mağazalardan daha yoğun bir baskı uygulayabiliyor.

-       A101’de çalışan haftalık 156 saat ve 195 saat çalıştırılan iki tür istihdam var. Ama herkes bu saatlerin üstünde çalıştırılıyor. Örneğin öyle bir bilgisayar sistemi kurmuşlar ki 195 saatten fazla çalışma olduğunda o sisteme giremiyorsun. Yani fazla mesailer işlenemiyor. İşçilerin şikayetleri üzerine sistemdeki azami saat sınırını 224 saate çıkardılar. Yine de 235-240 satten aşağı çalışan yok. Bu düzenlemeyle fazla mesai yapanların mesaisinin bir kısmı kaydedilmeye başlandı, onlara da mesai parası yerine izin vermeye başladılar.

Son olarak A101 işçilerine vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

- Tüm A101 emekçilerini öncelikle Türkiye  A101 emekçileri adına selamlıyoruz. Amacımız A101’deki çalışma koşullarını iyileştirmek, üzerimize uygulanan mobbingi bitirmek, alınterimizle kazandığımız helal paramızı gönül rahatlığıyla ailemizle yemektir LÜTFEN BÜTÜN DOSLARIMIZIN BU SÖMÜRÜYE VE FAZLA ÇALIŞTIRMAYA DUR DEMELERINI İSTİYORUZ

Bugün Hasan imzanı bekliyor!

Hasan Pinar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Başbakanlık : A101 yeni mazacılık A.Ş sömürü marketi». Hasan ve imza atan diğer 23 kişiye katıl.