Kampanya Kapatıldı

ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA

Bu kampanya 13 destekçiye ulaştı

Her ülkede olduğu gibi ulaşım ve ulaşım masrafları Türk vatandaşları için de büyük bir problem. Özellikle öğrenciler büyük şehirler başta olmak üzere her gün en az iki vasıta değiştirmek ve bu masrafı karşılamak zorunda kalıyor. Bu ücretlere senede veya iki senede bir zam geliyor ve ayrıca aktarma ücretleri kesiliyor. Öğrenciler olarak aldığımız burslar (ki çoğu öğrenci de burs alamıyor) dışında bir gelir kaynağımız bulunamamakta. Ülkemize bakarsak aile yapısı olarak ortalama en az 2 veya 3 çocuklu aileleriz ve bu ulaşım ücretleri ailemiz için de problem teşkil ediyor. Ulaşım dışında kitap masrafları, fotokopi masrafları, yurt ücretleri, beslenme ücretleri gibi birçok giderimiz de bulunmaktadır. Biz bunun için bir çözüm istiyoruz.

Almanya'da bu sorun için gayet ılımlı ve sorunu ortadan kaldıran bir sistem var. Okullar öğrencilere bir bilet vermekte ve bu biletle bulunduğu şehir ve bölgede bir eğitim dönemi boyunca belediye araçlarıyla istediği kadar seyahat edebilmektedir. Bu bilet her dönem yenilenmekte, bazılarında ise öğrenci kimliğiyle birlikte verilmektedir.

Biz de Türkiye'de okuyan öğrenciler olarak, bölge olarak olmasa bile en azından bulunduğumuz şehirde belediye araçlarıyla ücretsiz olarak seyahat edip bu problemin ortadan kaldırılmasını istiyoruz.

SİZ DE BİZE DESTEK VERİN, SESİMİZİ GEREKLİ YERLERE DUYURALIM VE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI ÜCRETSİZ KULLANMA HAKKI ELDE EDELİM!!!

Bugün Hayriye imzanı bekliyor!

Hayriye Topak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Başbakanlık: ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA». Hayriye ve imza atan diğer 12 kişiye katıl.