Büyük Saat Trafiğe Kapatılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Büyük Saat bölgesi, Adanamızın tarihi şehir merkezidir. Kentimizin simgelerinden en önemlilerinden biri olan Büyük Saat'in bulunduğu bölge maalesef şu an trafiğe yarı kapalı, yarı açık durumdadır.

Son restorasyon çalışmalarından sonra trafiğe tamamen kapatılmıştı. Fakat Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli özen gösterilmemiş, gerekli takip yapılmamış ve Büyük Saat'in arnavut kaldırımlarının, tarihi taşlarının üzerinden yeniden araçlar geçmeye başlamıştır.

Dünyanın her yerinde tarihi bölgeler araç trafiğine kapalıdır. Tarihi doku korunmaya çalışılır. Ziyaretçilerin rahat rahat gezmesi amaçlanır. Adana'da da böyle olması gerekirken, mevcut durumun düzeltilmesi ve tamamen trafiğe kapatılması gerekirken, dolmuşcular odası ve esnaf ve sanatkarlar odası başkanı Nihat Sözütek, sürekli olarak Büyük Saat'in trafiğe açılması gerektiğini söylemektedir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise talihsiz bir açıklama yaparak Büyük Saat'in trafiğe tekrar açılacağını söylemiştir ve büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır!

Büyük Saat Adana'nın tarihi bölgelerinden biridir ve trafiğe kapatılmalıdır! Dolmuşçu lobisi değil, Adana kazanmalıdır!