Doğrulanmış başarı

Vodafone Arena 3'lü bilet satışının iptalini istiyoruz - Tek maç için bilet alınabilsin!

Bu kampanya 56 destekçi ile değişim yarattı!

Bak Fikret Başkan sana iki çift sözümüz var.

Bizler; Vodafone Arena'nın açılışı için yıllardır bekleyen Beşiktaş taraftarı, yaptığınız açıklama sonrasında son 3 maçın biletlerini toplu olarak satışa çıkarıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Ankara'dan, Konya'dan, Trabzon'dan, Hakkari'den Bursa'dan, Almanya'dan, Avustralya'dan Vodafone Arena'nın açıldığı maça, Bursaspor'a stadı dar etmeye gelecek taraftarları düşünmeyerek, bu insanların belki de ceplerindeki son parayı Faşolige, bilete, otobüse, uçağa vereceğini unutarak bu şekilde bir karar alınmıştır. Son açıklamanda da biz saray takımıyız buyurulmuştu şahsınız tarafından; ancak Beşiktaş, taraftarıyla sarayın değil halkın takımıdır, lütfen bunu aklınıdan çıkarmayınız.

Kendimden bir örnek verecek olursam, Beşiktaş'ın halkın takımı olduğu gerçeğini en net ne zaman görmüştüm biliyor musunuz? Lucescu ile şampiyon olup yıllar süren hasreti bitirdiğimizde, (zira bizler, özellikle 80'li nesil Metin-Ali-Feyyaz ile Beşiktaşlı olan ve sonrasında "sevinmek için sevmedik" düsturuna sahip cefakar Beşiktaş taraftarıyız ve şampiyonluklar özellikle ilk gençlik dönemimizde ve orta yaşlara vardığımız şu dönemde nadir olarak karşılaştığımız bir sevinç haline gelmiş bulunmakta) şampiyonluğu yaşadığımızda, işte o zaman ben ne kadar çok Beşiktaşlı olduğunu gördüm; anketlere inat, televizyonlara inat.

Çünkü Bursa'da sokağa çıktığımda o kadar çok Beşiktaşlı görüyordum ki. Ancak Beşiktaşlıları formalarından tanımıyordum sadece. Örneğin, bir döner tezgahında kim bilir ne zaman yaptırılmış, porselenden dikdörtgen şeklinde ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ yazan fayansımsı bir plaket asılmıştı duvara. Sonra yolda yürürken bir ayakkabı boyacısı amca, 40 yaşın üzerinde, boya tezgahının önüne bir küçük halı asmıştı, yine kartal figürü dokunmuş ve BEŞİKTAŞ yazılı. Yani sizin anlayacağınız başka takımların şampiyonluklarındaki gibi 200 TL'lik formalardan tanımıyordum Beşiktaşlıları; el emeği göz nuru, belki de cebindeki son parası ile yaptırdığı ama bir nişane gibi sandığında sakladığı, bir formadan bin kat değerli olan objelerden tanıyordum ve Beşiktaş'ın gerçekten halkın takımı olduğunu görerek bir kez daha gururlanıyordum.

Ama siz şimdi yönetim olarak ne diyorsunuz? Parası olmayan, o ayakkabı boyacısı amca, o dönerci arkadaş maça giremeyecek diyorsunuz, Beşiktaş sarayın takımıdır diyorsunuz. Gelecek sezonu bilemem, hele bir şu sezon bitsin zamanı gelsin bilet fiyatlarını o zaman konuşuruz (siz, yönetim kurulu ve biz taraftarlar), ancak şu maç maddiyattan ibaret değil sayın başkan. Yaptığınız icraatleri genel olarak bu kampanyayı başlatan ben naçizane doğru buluyor ve destekliyorum, desteklemeyenler de olabilir, fakat konumuz farklı.

Vodafone Arena'nın açılış maçında bulunmak, milyon lira veren zenginlerin ayrıcalığı değil halkın tam da kendisi olan Beşiktaş'ın ilk maçını o stadda izlemek isteyen her kesimden insanın eşit hakkı olmalıdır. En azından bu noktayı sağlayamıyor iseniz, sizden taraftarlar olarak talebimiz Vodafone Arena açılış maçı olan 11 Nisan 2016 Beşiktaş - Bursaspor maçının biletlerinin tek maçlık bilet olarak satışa sunulmasıdır. Tüm yukarıda sayılan nedenlerin ötesinde aşağıdakiler de bu imza kampanyasının başlatılmasının nedenlerindendir:

1) Zaten kombine almış taraftar, maddi olarak sıkıntıdadır ve bu maçta da ekstra en az 300 TL vererek maddi açıdan daha fazla sıkıntıya girecektir. Bu da maça gelenlerin forma ve diğer resmi ürünlerin alınmasının önüne geçecektir. Buna sadece tek maç - üç maç geliri üzerinden bakmamak gerekir. Rakiplerimizden resmi ürün satışında bizden oldukça önde olanlar stadlarının açılışında taraftarlarına bedava forma dağıtmışlar ve forma ile maç izlemenin, tüm stadın takım renkleri ile donatılmasının nasıl farklı bir hava yarattığını taraftara bu şekilde benimsetmişlerdir, bu önemli bir PR çalışmasıdır. O günlerden bu günlere bir kültür oluşmuş ve bugün gördüğümüz üzere resmi ürün satışından ciddi bir gelir elde etmektedirler. Beşiktaş taraftarı olarak belki maddi durumdan, belki de resmi ürün satın alınması gibi bir kültürün zayıf olmasından bu konuda geride olduğumuzun farkındayız. Ancak Vodafone Arena ile bir kültür yaratmak istiyor isek, emin olun bugün kurnaz tüccar hesabı ile elde ettiğiniz küçük karlar, mabedimizin açılışı ile bu kültürün oluşması için elde edilen en büyük şansı en hafif tabiriyle naifçe tepmek olacaktır. Yaptığınız hareketin marketing açısından elle tutulur bir yanı yoktur.

2) Kulüp içinde böylesine bir kenetlenme ve pozitif bir hava oluşmuşken, herkes stadımıza gıpta ile bakıyor ve medya ve diğer taraftarlar kulp takmak için yer arıyor iken böylesine bir hareket ile taraftarın tepkisini çekmek ve kulüp içinde karışıklık çıkartmak Beşiktaşımıza hem şampiyonluğa yürütüdüğümüz şu günlerde sportif açıdan hem de prestij açısından ciddi zarar verme potansiyeline sahiptir.

3) Vodafone Arena'daki ilk maça farklı şehirlerden ve ülkelerden Beşiktaş taraftarı maçı izlemeye geleceklerdir. Takdir edilmelidir ki bu taraftarlar için bu maçın masrafı sadece maç bileti değil diğer giderleri de içermektedir. Giderlerin ötesinde, 3 maç için toplu bilet satımı olursa, bu taraftarların çoğu birçok farklı sebepten maça gelemeyecektir. Bu da azımsanmayacak sayıda seyircinin son 2 maça gelememesi ve stadın belirli bir kısmının boş kalması anlamına gelecektir. Şampiyonluğa yürüdüğümüz şu haftalarda, gırtlağı patlarcasına Beşiktaşımıza destek verecek her bir taraftarımızın desteğine ihtiyaç vardır ve bu nokta da göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca şampiyonluk yarışında son 2 maçın biletleri tekil olarak satılırsa, bu biletlerin de çok kısa sürede tükeneceği ve satılmayan tek bir biletin dahi kalmayacağından eminiz.

Tüm bu yukarıda sayılan mantıksal ve duygusal etmenler ve burada yazamadığımız birçok farklı etmen göz önünde bulundurularak son 3 maç biletinin toplu satılması kararından ivedilikle dönülmesini ve maç biletlerinin her maç için tekil biçimde alınabilmesini Beşiktaş taraftarı olarak talep ediyoruz. Unutmayın, hatadan dönmek erdemdir ve sizden bu erdemi Beşiktaş taraftarı olarak bekliyoruz.

Büyük Beşiktaş Taraftarı

Bugün Beşiktaş Taraftarları imzanı bekliyor!

Beşiktaş Taraftarları bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Büyük Beşiktaş Taraftarı: Beşiktaş'ın son 3 maçının toplu bilet satışının iptali, tek maç için bilet alınabilmesi». Beşiktaş Taraftarları ve imza atan diğer 55 kişiye katıl.