Büyükşehirlerde Ücretsiz Deodorant Dağıtılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Sosyal yaşantımız gereği bizimle aynı şehirde yaşayan insanlarla beraber sıkça aynı ortamlarda bulunabiliyoruz. Bundan kaçış yok. Otobüslerde, metrolarda, trenlerde, sınıflarda, ofislerde, avmlerde ve daha birçok alanda birlikteyiz.

Bu beraberlikler maalesef ki, bazı zamanlar tanımadığımız insanlarla oldukça yakınlaşmamıza neden olabiliyor. Ter dediğimiz "kendine has" bir kokusu olan ve gözeneklerimizden sızan sıvının insan hayatını ne denli olumsuz etkileyeceğini hiç tahmin edebilir misiniz ? Ciddi anlamda etkiliyor. Toplum içine çok karışmayan insanlar bu sorunlardan haberdar olmayabilir. Ancak özellikle toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar, bu durumdan inanılmaz muzdarip. Ve artık bunun bir çözüme kavuşma vakti geldi !

En başta söylemek istiyorum ki, bu hizmet birinin cebinden çıkacak parayla değil, kesinlikle vergilerimizle sağlanmalı. Bir vatandaşın bu hizmeti almak için bu ülkede yeterince vergi ödediğini düşünüyorum.

Ne mi istiyoruz ?

1- Özellikle büyükşehir belediyeleri, vatandaşlarına ÜCRETSİZ olarak deodorant sağlamalı. Kişi başına düşecek adet sayısını sağlık bakanlığı yetkilileri hesaplayabilirler diye tahmin ediyorum.

2- Deodorant dağıtmak elbette yetmez. "Kullanma Kılavuzu" olmalı. Faydaları ve nasıl kullanılacağını yazılı ve görsellerle anlatan arkalı - önlü bir kılavuz olabilir.

Ülkemizdeki okuma- yazma oranını ve kitap okuma oranını düşününce "bu kılavuz okunur mu?" sorusu oluşuyor. Bu yüzden kesin çözüm olarak konunun ehemmiyetini anlatan sağlık ekipleri evleri ziyaret edebilirler.

Ülkemizde görmezden gelemeyeceğimiz kadar Suriyeli göçmenler olduğu gerçeğini düşünürsek, Arapça bilen sağlık ekipleri de  Suriye vatandaşlarına deodorant nasıl kullanılır ve neden kullanılmalıdır eğitimini verebilirler.

Her gün şikayet ettiğimiz bu konuyla ilgili artık bir şeyler yapma vakti geldi, burnuna ve ruh sağlığına saygısı olan herkesi imzalaması için davet ediyorum.

Bugün ilke imzanı bekliyor!

ilke kok bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Büyükşehirlerde Ücretsiz Deodorant Dağıtılsın». ilke ve imza atan diğer 50 kişiye katıl.