Kampanya Kapatıldı

Şemsiye kullanımının ehliyete bağlanmasını istiyorum

Bu kampanya 28 destekçi ulaştı

Havaların ufak ufak bozmaya başladığı şu dönemde yağmurlarla birlikte en büyük kabusumuz olan ''şemsiye terörü'' başlıyor. 20 milyon nüfuslu bir şehirde yaşıyoruz ve neredeyse metrekareye iki aile düşüyor, bir de düşünün üçer çocuk yapsalar halimiz nice... İstiklal Caddesi'nde bir günde yaklaşık 1,5 milyon insan sirküle oluyor ki bu yalnızca hafta içi, hafta sonları 2 milyonun üstünde insandan bahsediyoruz, dolayısıyla zaman zaman caddede yürüyemeden, yalnızca durup insanların ilerlemesini beklediğiniz zamanlar dahi oluyor.

Bu kadar kalabalık bir şehirde, bilinçsizce kullanılan her şemsiye ölümcül bir silah! Şemsiyesi açık haldeyken kalabalığa karışan insanlar, bu masum görünüşlü silahlarıyla insanlığa adeta dehşet saçmaktadırlar. Otobüs geldi mi diye bakarken gözünüzü çıkarmaya teşebbüs eden yaşlı teyze, apartman saçaklarının altında yürümesine karşın elinden silahını bırakmayan bankacı adam, bir yandan cep telefonuyla mesajlaşırken öte yandan yeni aldığı şekilli şemsiyeyi burnunuza sokan sarışın kadın ve daha binlercesi, en ufak yağmur çiselediğinde hatta kar yağdığında açtığı şemsiyeleri ve bilinçsiz hareketleriyle her gün onlarca insanımızın gözünün çıkmasına ya da en azından yüzlercesinin bu tehditle yaşamasına neden olabilmektedir.

Ayrıca her bulutlu günde piyasaya çıkarak iki liraya ucuz şemsiye satan seyyarlar da, bu bilinçsiz kişilere ''yasal silah'' temin etmekte ve onların suçuna ortak olmaktadır.

Bu teröre bir son vermenin vakti geldi de geçiyor bile.

Gelin şemsiye satışı ve kullanımını ehliyete bağlayalım ve huzurlu bir sonbahar, hatta kış geçirelim.

Hadi sen de bir imza at ve şemsiye terörüne son ver.

Bugün Cagin imzanı bekliyor!

Cagin Turker bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amirliği: Şemsiye kullanımının ehliyete bağlanmasını istiyorum». Cagin ve imza atan diğer 27 kişiye katıl.