FINDIK MİLLİDİR , FINDIK TÜRKİYE'NİNDİR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

FINDIK MİLLİDİR FINDIK TÜRKİYE'NİNDİR

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN;

Sayın Başbakanımız Bin Ali YILDIRIM;

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU;

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın DR. Devlet BAHÇELİ:

Bizler; Samsun Ziraat Odaları Başkanları olarak "Fındık'ta yaşanan oyunlar ve fiyat politikasının her geçen gün üreticiyi ezmesi üzerine" MİLLİ DEĞEREMİZ OLAN FINDIK'TAKİ OYUNUN DURDURULMASI İÇİN" Devlet Büyüklerimize ve kamuoyuna çağrıda bulunmanın acil  bir zaruret olduğu görüşünü savunuyoruz.

ŞÖYLE Kİ;

İki buçuk milyon insanı doğrudan on milyon insanımıza da dolaylı yönden getiri sağlayan bir tarım ürünümüz olan fındık tekelleşme yoluyla bir yabancı firmanın eline bırakılacak bir ürün değildir.     Dünyada yüzde 75-80’i ülkemizde üretilen fındık bir MİLLİ ÜRÜNÜMÜZDÜR. Fındık siyasi bir ürün halinden çıkıp MİLLİ BİR ÜRÜN haline getirilmesi kaçınılmazdır, gecikmiştir.

Son yıllarda TZOB Genel Başkanımız Sayın Şemsi BAYRAKTAR Beyefendinin de sıkça dile getirdiği üzere Türk Fındığını aşağılamak suretiyle kendine yeni pazarlar açmaya çalışan, fındığın değerini düşürmeye çalışan, dış kaynaklı İtalyan oyununun farkındayız. Bu yaşananlar tam bir "Avrupa oyunu olup" Türkiye üzerine 'AB üyeliği, ihracat, ekonomi, mülteci, turizm, yeraltı,  yerüstü kaynaklarımız ve hatta terör' gibi her konuda oynanan bildik 'oyunlardır,  tezgahlardır'.

Biz 'dış kaynaklı oyunları' 15 Temmuz darbe girişiminde gördük yaşadık. Ama Dünya da gördü ki bu  Millet  bu oyunlara gelmez. Kendi iradesine kendi sahip çıkar.

Biz ne bu tezgahlara ne de bu ekonomik oyunlara gelmeyeceğiz ,millet olarak boyun eğmeyeceğiz, direneceğiz ve  inşallah hep birlikte bu Fındık üzerindeki oyunu da bozacağız.

ANCAK;

Üreticinin  elindeki fındığı yok pahasına almaya çalışan  'TEKELLEŞME' meraklılarının 'Fındık  olmamasına  rağmen fiyatı aşağıya çekmesi' oyununa da gelmemeliyiz. Çünkü amaç, üreticiyi bezdirmek, Türkiye'nin fındıktaki söz sahipliğini, üretimdeki payını  aşağılara çekmektir.

AMA; Şunu peşinen kabul etmemiz ve tedbir almamız lazım.

Fındık fiyatlarının yükselmesini arzu etmeyen çevreler var. Fındıkta çıtayı yükseltmek istemiyorlar. Çünkü fındık fiyatını bir yerde kalsın ki, üretici alıştırılsın, önümüzdeki yıllarda yüksek fiyat beklentisi içinde olmasın.

Yani oyun içinde oyun vardır ve bizler bu oyunun  da farkındayız..

Bölgemizde fındık ile geçimini sağlayan 16 İlimizi özellikle Doğu Karadeniz’de ki bir çok ilimizi mağdur etmiştir. Fiyat düşüşlerinde artık bir oyunun olduğu açıkça su yüzüne çıkmıştır. Önlenemeyen bir fiyat düşüşüne doğru gidiyoruz. Ve DEVLETÇE, MİLLETÇE dur  denilme zamanı gelmiştir.

ARTIK YETER;

Düşen fiyatlar karşısında üreticinin mağdur olmaması için Devletimizin müdahale alımını zamanında yapmalıdır. Geçen yılki gibi alıma geç kalınmaması ve mağdur üreticiler oluşturulması  engellenmelidir.

Toprak Mahsulleri Ofisini veya Devlet denetimi ile Fiskobirlik devreye sokularak bu mağduriyetin önceden giderilmesi gerekmektedir.

Fındıkta devlet politikasız bir gelecek düşünülmesi mümkün değildir. İhracatçılar, fındık tüccarları ile 'dış kaynaklı İtalyan oyunlarına izin vermemeli üretici Milletimize sahip çıkılmalıdır.

TZOB Genel Başkanımız Sayın Şemsi BAYRAKTAR'ın girişimleri, biz Ziraat Odası Başkanları'nın desteği  ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde 4,5 milyon üyesiyle devletinin, milletinin, hükümetinin yanında yer alan 'canını ortaya koyan' çiftçilerimize, siz değerli Devlet Büyüklerinin getireceği çözüm ile 'BU OYUNDA BOZULACAKTIR' inancımız tamdır.

TZOB TZOB Genel Başkanımız Sayın Şemsi BAYRAKTAR Beyefendinin girişimleriyle Milli Eğitim Bakanlığımızın da uygun görerek okullarda sütün yanı sıra kuru üzüm dağıtılması sağlanmış olup FINDIK OLMAYAN BÖLGELERDE Kİ ÖĞRENCİLERİMİZE FINDIK DAĞITARAK ARZ TALEP DENGESİ DAHA DENGELİ HALE GETİRİLEREK FINDIK ÜRETİCİMİZİN  DOLAYLI OLARAK DESTEKLENMİŞ OLACAĞINA İNANCIMIZ TAMDIR.

Fındık üreticisinin mağduriyetlerinin giderilmesi 'Fındıkta oynanan oyuna dur denilmesi' için gün bugündür. Bundan dolayıdır ki Cumhur İttifakına tam destek veren ziraat odalarının çayda olduğu gibi 2018 FINDIK ALIM FİYATLARININ DA GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARAFINDAN 24 HAZİRANDAN ÖNCE AÇIKLANARAK MİLLİ ÜRÜNÜMÜZ OLAN FINDIĞIN BİRİLERİ TARAFINDAN SİYASİ RANTA DÖNÜŞMESİNİN ÖNÜNE GEÇELİM.

ÇÖZÜM DEVLETTİR,  MİLLETTİR FINDIK MİLLİ DEĞERİMİZDİR..

Bugün SAMSUN AYVACIK ZİRAAT ODASI imzanı bekliyor!

SAMSUN AYVACIK ZİRAAT ODASI bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «azobsamsun@hotmail.com: FINDIK MİLLİDİR , FINDIK TÜRKİYE'NİNDİR». SAMSUN AYVACIK ZİRAAT ODASI ve imza atan diğer 6 kişiye katıl.