Eshot için ilçe tarifesinden ilçe tarifesine aktarma istiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

İzmir'de Eshot için yeni düzenleme ile birçok aktarma yapmak durumundayız. Bu aktarmalar şehir içinde 90 dakika aralığında ücretsiz oluyor. Yine aynı şekilde çift biletli bir hattan tek biletliye yapılan aktarma da ücretsiz oluyor. Eğer tek biletli bir hattan çift biletli bir hatta aktarma yaparsanız da bir bileti aktarma yapıp diğerini ödüyorsunuz. İşin ilginç yanı ise, çift biletli bir hattan başka bir çift biletli hatta binerseniz hiçbir şekilde aktarma yapmıyor oluşu. Mesela ben İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü' nde okuyan bir öğrenci olarak, okula giderken 730 ve 736 araçlarını kullanıyorum ve ikisi için de çift öğrenci bileti basarak sadece okula gidiş için 5 TL nin üzerinde bir para ödüyorum. Aynı şey İzmir'in merkez dışında yaşayan ve bu merkez dışı ilçeler arasında seyahat eden insanlar için de geçerli. Çift bilet bastığım için diğer çift biletli hatta ücretsiz seyahat etme hakkımı istiyorum ve bir öğrenci olarak günlük 10 TL nin üzerinde yol parası vermek istemiyorum. Siz de bu haksızlığın farkında olup, buna dur demek istiyorsanız, bana destek verin.

Ayrıca, İlçe içerisinde kısa mesafe için bile çift ücret ödenmesinin önüne geçmek için bir çözüm bulunmasını da talep ediyorum. İstanbul'da metrobüs için kullanılan para iade kiosk sistem buna bir çözüm olabilir.

Bugün yunus imzanı bekliyor!

yunus cebeci bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Aziz Kocaoğlu: Eshot için ilçe tarifesinden ilçe tarifesine aktarma istiyoruz». yunus ve imza atan diğer 42 kişiye katıl.