CoronaAzerbaijan

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

!! Biz Azerbaycan’da okuyan Türk öğrenciler olarak #Coronavirüs konusundaki endişelimizi burada ki yetkililere ifade ettiğimizde aldığımız  tatmin etmeyeci cevaplardan dolayı böyle bir yola başvurduk . Yabancı uyruklu çok fazla öğrenciyle bir arada okuyoruz ve okullarımızda şu ana kadar alınan tek bir tedbir dahi yok . Sesimizi duyurabilmek için sende bu kampanyaya  destek  ol .. !!

1- Apteklerde (Eczanelerde) Maske ve dezenfekte solüsyonları satış yasağının önüne geçilmeli ve fiyatlarda karaborsacılık sert tedbirlerle engellenmeli: N95 Ffp3 tipi maskelere halkın erişimi bir an evvel sağlanmalı ve internet satışları başta olmak üzere koruyucu maske satışı denetlenmeli. (Sahte toz maskeleriyle insanların kandırılması engellenmeli) Devlet, halk sağlığı için ücretsizN95 maskesi desteği sağlamalı.
2- Toplu taşıma araçları gün içerisinde de sık sık olmak üzere dezenfekte edilmeli + Toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu getirilmeli.
3- Örgün eğitim verilen dersliklerde maske takma zorunluluğu getirilmeli yahut tehlike geçene kadar tatil edilmeli.
4- Açıkta gıda satışı yapan yetkililere maske ve eldiven takma zorunluluğu getirilmeli.
5- Oyun alanları, çocuk parkları gibi kamu alanları gün içerisinde sık sık dezenfekte edilmeli.
6- Toplu şekilde yapılan etkinlikler bir süre de olsa ertelenmeli.
7- Kargo şirketleri, market vb. ürün teması ile ilgisi olan yerlerin çalışanlarına maske ve eldiven takma zorunluluğu getirilmeli.
8- Covid19 (Yeni tip CoronaVirus) tedavisi ve testi halka uygulanmalı.
9- Her hanenin sağlık durumları ve hastalık bilgileri bağlı olduğu sağlık ocakları tarafından  telefonla da olsa kontrol edilmeli.                                              10- Coronavirüs vakası görülen ülkelerin pasaportunu taşıyan ya da yakın seyahat geçmişinde bu ülkelerde bulunan kişilere, havayolu ulaşımı dahil virüs tehlikesi geçene kadar Azerbaycan’a  giriş yasağı kararlı şekilde uygulanmalı. (Yalnızca İran değil; Çin, Güney Kore ya da İtalya gibi ülkeler dahil)