Laçına Türkiyə Silahlı Qüvvələri nəzarəti

0 людей подписали. Следующая цель: 200
Когда эта петиция соберет 200 подписей, она вероятнее всего будет отображаться в подборке рекомендуемых петиций!
Michael Morningstar создал(а) эту петицию, адресованную Azərbaycan Silahlı Qüvvələri

Hərkəsə Salam. Hərkəs son günlərdə azad olunan Kəlbəcər və Laçın xəbərlərinə sevinir. Hardasa 30 ildən sonra işğaldan azad olunan torpaqlarımıza təkrar qayıdırıq. Lakin bir şey gözardı edilməməlidir. Laçın və Kəlbəcər şəhərlərində ki sülhməramlı qüvvələr. Bəli müharibə bitdi və biz zəfər qazandıq lakin Respublika da yüz minlərlə bəlkə də milyonlarla vətəndaş Laçın və Kəlbəcərdə sadəcə Rus sülhməramlı qüvvələrinin olmasından narahatdır.
Azərbaycan xalqının istəyi çox sadədir. Necə ki rus qoşunları sülh üçün Qarabağa gəldi, bizdə Türkiyə Cümhuriyyətinin Silahlı qüvvələrini Laçın və Kəlbəcər də istəyirik.
Bilindiyi üzrə Rus sülhməramlı qüvvələri Azərbaycan ərazilərində 5 il boyunca nəzarət edəcək. Imzalanan bəyanatda deyilir ki  bölgədə sülhün qorunmasına nəzarəti Rusiya hərbçiləri təmin edir. Ümumilikdə 1960 sülhməramlı əsgərin, 90 ədəd BTR zirehli maşının və 370 ədəd avtomobil və xüsusi texnikasını yerləşdirib.
Daha əvvəl 20 noyabrda Türkiyənin müdafiə naziri Hulusi Akar deyib ki, Türkiyə hərbçiləri yaxın vaxtlarda Azərbaycana yola düşəcəklər. Onun sözlərinə görə, quru qoşunları hazırlığı qurtarıb.
Lakin Türkiyə hərbçiləri Rusiya Federasiyası ilə birlikdə Dağlıq Qarabağda monitorinq mərkəzində bir il ərzində olacaqlar. Bizim istəyimiz isə necə ki Rus qoşunları 5 il boyunca orada olacaq, Türk qoşunları da 5 il boyunca orada olsun.

0 людей подписали. Следующая цель: 200