KADINLARA AYRI VAGON İSTEMİYORUZ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bursa'da Bursaray istasyonundaki Otosansit durağında metro girişlerine 'bayan yolcularımıza öncelikli vagon ' yazısı konulmaya başlayalı sadece birkaç gün oldu ancak her geçen gün sosyal medyada bu olaya tepkiler büyümekte. Belediye bunu yaparken gerekçesine kadınların talepleri üzerine yapıldığını onların metroda rahatsız oldukları nedeniyle bu işlemi uygulamaya koyduklarını söylemişti. Peki bu neye çözüm getirir ? Milletimizin ayrışmasına sebebiyet vericek bu uygulama kadınlarımızı toplumdan soyutlamakla kalmayıp sanki topluma ait bir parça değilmiş gibi göstermektedir . Bizler toplumuz,  toplumun parçası hatta topumu meydana getirenleriz . Bizlerin  rahatsız olduğu konu metroda otururken yanımızda erkeğin bacağını açıp benim oturma alanımı daraltmasıdır. Bizleri rahatsız eden erkeklerle yanyana oturmak değil onların bize karşı bakışlarıdır . Bizlere mi çeki düzen verilmesi gerek , onlara mı ? Bizlerde , kadınlarda değil bu sorun , yaratılan zihniyette. Bursa Büyükşehir Belediyesi ' de bu uygulamayla birlikte bu ayrışmayı daha da ortaya koyuyor. Evet , bu durumdan rahatsısız çünkü ortada bir sorun varsa ve bu çözülmek isteniyorsa sorunu meydana getirenler değişmeli , bu zihniyet değişmeli ; bizim kılık kıyafetimizi hatta bunları da geçtim sadece bizim varlığımızdan tahrik olanların zihniyeti değişmeli sorunu çokda uzakta aramak yerine daha yakınlarda arayın . Kadınları değil toplumun algısını değiştirin . Kadınlarda bu toplumda , onları ayırmayın . Bu yüzden  'bayanlara öncelikli vagon' istemiyoruz!

Bugün Feminist imzanı bekliyor!

Feminist Düşünce bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «AYRIMCILIĞA HAYIR». Feminist ve imza atan diğer 38 kişiye katıl.