Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 659 destekçiye ulaştı

Aydınlılar Çıldır Havalimanı'nın yolcu ulaşımına açılmasını talep ediyor!

1.053.506 kişilik nüfusa sahip Aydın ilimiz turizm, ticaret, tarım, eğitim potansiyelini barındırmaktadır. İlimiz sosyolojik açıdan da dışarıya hem göç veren hem de göç alan bir il olması dolayısıyla yüksek oranda seyahat hareketliliği yaşanan bir ildir.

Aydın Çıldır Havalimanı ilimiz eşrafından Mustafa ÇILDIR’ın 1956 yılında arazilerinden 500 dönümlük alanı Havalimanı'nın yapımı için devlete bağışlaması üzerine gündeme gelmiş ve yapımı 1993 yılında tamamlanmıştır. Çıldır Havalimanı 2006 yılından itibaren, Askeri bir havalimanı olarak faaliyet göstermekte ve mevcut durumda küçük çapta uçak, helikopter iniş ve kalkış işlemleri ile paraşüt eğitimlerinde kullanılmakta, THY’nin Pilot Okulu’nun eğitim çalışmalarında kullanılmaktadır. Havalimanı pistinin uzunluğu 1.435 metre olup, bu haliyle yalnızca pervane tipi uçakların iniş -kalkış yapabilmesine müsaittir. Yalnız az bir yatırımla mevcut pist uzatılarak havalimanı yolcu taşımacılığına müsait hale gelebilmektedir.

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği/Ankara üyeleri Aydın ile hala sıkı bağlara sahip olup sıklıkla Aydın’a seyahat etmektedir. Sadece Ankara’da 3000’in üzerinde Aydınlı ve 1000'in üzerinde de üniversite öğrencisi bulunmaktadır. Yaklaşık 600 km mesafe olan Aydın Ankara arası otobüs ile ortalama 9 saat, özel araç ile yaklaşık 7 saat sürmektedir.  İlimizin aktif olarak kullandığı havalimanı olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Didim İlçemize 155 km, Kuşadası ilçemize 100 km,  güneyde yer alan Karpuzlu ilçemize 173 km doğuda yer alan ilçesi Buharkent’e 194 km uzaklıktadır.

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği/Ankara olarak, ilimizin ihtiyaçlarını da göz önüne alarak ve gurbette yaşayan Aydınlılar olarak memleketimize daha kolay ulaşım imkanı sağlanmasını arzu ediyoruz. Çıldır Havalimanının yolcu ulaşımına açılması Aydın’a yolu düşen her Türk vatandaşının ve her dünya ferdinin ulaşım özgürlüğü meselesidir diyoruz ve Çıldır Havalimanının yolcu ulaşımına açılması talebimiz için sizleri imza kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.  Kampanyamız kağıt üzerinden ve internet üzerinden eş zamanlı yürütülmektedir. Kampanya kapsamında toplanan imzalar, talep dilekçemizle birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Başbakanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı makamlarına arz edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği

www.efeler.org

Bugün Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği imzanı bekliyor!

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Aydınlılar olarak Çıldır Havalimanı'nın yolcu ulaşımına açılmasını talep ediyoruz!». Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ve imza atan diğer 658 kişiye katıl.