Kampanyanın muhatabı: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı

Boşanma sonrası "Ortak Velayet" hakkı istiyorum.

Aile mahkemelerinin çocukların velayetini anne veya babaya vermesi, zaman içinde çocukların velayet sahibi tarafla yaşayıp diğer taraftan gitgide uzaklaşmasına sebep oluyor. Anne de, baba da eşit şartlarda çocuğunu görme hakkına sahip olmalıdır ve çocukları üzerindeki tüm sorumlulukları paylaşmalıdır.

Çocuğunu ancak haczettirerek ve her seferinde devlete para ödeyerek görebilen ya da bu parayı ödeyecek gücü yoksa çocuğuna hasret baba ve babasına hasret çocuk çoktur. Bu durum babasıyla iletişim kuramayan, babasına dokunamayan çocuk ve çocuğu ile iletişim kuramayan ve çocuğuna dokunamayan babaların psikolojisini olumsuz etkilemektedir. Ebeveyne yabancılaştırma sendromunun (EYS) çocuk üzerindeki olumsuz etkileri neden düşünülmüyor?

Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı
    Ayşenur İslam - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı

Hakan Özerdem bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 267 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Hakan imzanı bekliyor!

Hakan Özerdem bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ayşenur İslam - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Boşanma sonrası "Ortak Velayet" hakkı istiyorum.». Hakan ve imza atan diğer 266 kişiye katıl.