Doğrulanmış başarı

Ayşegül Ersoy'un Soma Linyit Anadolu Lisesi'ndeki görevine geri atanmasını istiyoruz!

Bu kampanya 3.155 destekçi ile değişim yarattı!

Soma ve Yırca halkının yanında mücadele veren aktivist, fotoğrafçı, öğretmen Ayşegül hocamız, Soma'da maden katliamı ve Yırca Termik santral projesi konularında halkın yanında yer aldı.

Ayşegül hocamız, 17 Mayıs'ta ÇHD ile Soma'da yapılan buluşmada hiçbir eylem veya etkinlik yapılmamasına rağmen polisin aniden saldırısına maruz kalan 13 yaşında bir çocuğu kurtardığı için polisler tarafından sorgusuzca darp edilip gözaltına alındı. Ardından Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim verdiği Soma Linyit Anadolu Lisesi'ndeki görevinden sürgün edildi.

Ayşegül hocayı tanıyanlar, Soma ve Yırca olaylarının gerçek yüzünü bilen insanlar olarak bu kararın haksızlık olduğunu ve bir takım siyasi çıkarlar doğrultusunda alındığını düşünüyoruz. Ayşegül hocamız 30 yıllık meslek hayatında öğrencileri ve yaşadığı şehirde insanlara destek olmasıyla binlerce insanın sevgisini ve takdirini kazanmıştır. Ayşegül hocamızın tekrar Soma Linyit Anadolu Lisesi'ndeki görevine geri atanmasını ve suçsuz olduğunun açıklanmasını talep ediyoruz.

Ayşegül hocamıza yapılan bu haksızlığa tepkinizi göstermek için lütfen kampanyamızı imzalayarak paylaşın!

Kazım Kızıl'ın Kamerasından Yırca ve Soma Olayları "Ayşegül Hoca"

#ayşegülersoyyalnızdeğildir

Muhatap Kurumlar

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Milli Eğitim Müdürlüğü

Soma Linyit Anadolu Lisesi

Haberin Detayı

Soma’da Linyit Anadolu Lisesinde otuz yıldır beden öğretmenliği yapan Ayşegül Ersoy, 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasından sonra 17 Mayıs'ta ilçeye gelip polis şiddetine maruz kalan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlarla birlikte gözaltına alındığı için kınama cezasına çarptırıldı. Polisin uyguladığı şiddetin yarattığı arbedenin ortasında kalan 13 yaşında bir çocuğu kurtarmak isteyen Ersoy Polislere "Onu almayın" diye seslendi. Bunun üzerine çocuğu bırakan polisler Ersoy'u tartaklayarak göz altına aldı. Spor salonuna götürülen ÇHD üyeleri ve Ersoy savcılığa bile sevk edilmeden serbest bırakıldı.

Fakat Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ersoy hakkında “memura direnme ve kamu malına zarar” savıyla soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda Ersoy, “toplulukla hareket edip polise mukavemet ettiği” gerekçesiyle Devlet Memurları Kanunu’nun 125/B-d maddesi gereğince kınama cezasına çarptırıldı.

Faciada hayatını kaybeden 200’e yakın işçinin de öğretmeni olduğunu belirten Ersoy, ““Ben işçilerle bütün eylemlere katılan bir insanım. Yırca direnişinde de vardım. AKP ’liler ‘Bu kadının buradan gitmesi lazım’ dediler ve bana bunu uyguladılar” dedi.

Haber: İSMAİL SAYMAZ

Bugün Özgür imzanı bekliyor!

Özgür Öztürk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ayşegül Ersoy, Soma Linyit Anadolu Lisesi'ndeki görevine geri atansın #AyşegülErsoyYalnızDeğildir». Özgür ve imza atan diğer 3.154 kişiye katıl.