Petition Closed

AVUKATIM/MESLEKTAŞIM DERHÂL SERBEST BIRAKILSIN! RELEASE MY LAWYER/COLLEAGUE RİGHT NOW!

Değerli Dostumuz, Müvekkilimiz, Meslektaşımız;

Çağdaş Hukukçular Derneği’ni, 1974 yılından bu yana sürdürdüğü meslek, onur ve adalet mücadelesinden tanıyorsunuz.

Genel Başkanımızın da aralarında bulunduğu dokuzu tutuklu yirmi iki üyemiz hakkında açılan davanın ilk duruşması 24-25-26 Aralık 2013 tarihinde Silivri Hapishane Yerleşkesi Duruşma Salonu’nda başlıyor.

18 Ocak 2013 günü yapılan operasyon sonrasında tutuklanan ÇHD Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı, İstanbul Şube Başkanı Av. Taylan Tanay, İstanbul Şube Sekreteri Av. Güçlü Sevimli, İstanbul Şube yöneticisi Av. Günay Dağ ve üyeleri Av. Ebru Timtik, Av. Barkın Timtik, Av. Naciye Demir, Av. Şükriye Erden ile Ankara Şube Yöneticisi Av. Betül Vangölü Kozağaçlı hukuka aykırı ve keyfi bir şekilde halen özgürlüğünden yoksun durumdalar.

Bu süreçte yapılan tüm kara propaganda faaliyetlerine rağmen; aslında bu davanın, avukatlık mesleğinin ve özellikle politik ceza davalarında yürütülen avukatlık faaliyetinin suçlanması ve yargılanmasından ibaret olduğunun bilincindeyiz.  Çağdaş Hukukçular Derneği’nin sadece siyasal, sendikal ve toplumsal muhalefetin değil, yoksulların, ezilenlerin, devlet karşısında çaresiz bırakılmış halkın avukatlığını yaptığı için hedef olarak seçildiğinin farkındayız.

Bizler mümkün olan en geniş katılımla mesleğimizin ve meslektaşlarımızın arkasında durduğumuzu göstermek kararlılığındayız.

Sizlerden de başlattığımız bu imza kampanyasına, imzanız ile destek olmanızı bekliyoruz.

İlgi ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

ÇHD GENEL MERKEZİ

Dear friend, Dear Client, Dear Colleague;

You all know the Progressive Lawyers Association (ÇHD) by the struggles in which it has taken part for the legal profession, and for honour and justice since 1974.

The first session of the case filed against 22 members of our association 9 of whom are under arrest included Selçuk KOZAGAÇLI, our chairman, is going to be held on December 24th, 25th and 27th, 2013, in the hearing room of Silivri Detention Campus.

Ad. Selçuk Kozagaçli, Secretary General of PLA, Ad. Taylan Tanay, Head of Istanbul branch, Ad. Güçlü Sevimli, Secretary of Istanbul branch, Ad. Günay Dag, executive of Istanbul branch, and Ad. Ebru Timtik, Ad. Barkin Timtik, Ad. Naciye Demir, Ad. Sükriye Erden, members of Istanbul branch along with Ad. Betül Vangölü Kozagaçli, executive of Ankara branch, who were arrested unlawfully and arbitrarily following the operation held on January 18th, 2013, are all still in prison.

In spite of all the efforts of black propaganda, we are aware of the fact that this prosecution is against the legal profession and especially our legal practice in criminal cases that are directed to all kinds of opposition in our country. We all know that ÇHD has been targeted for carrying out its legal practice for the good not only of the political, trade union and social opposition but also the poor, the oppressed and the people left desperate
before the state.

We are determined to express by all means and with the broadest participation that we are going to defend the legal profession and our colleagues.

Thus we expect your support for the petition we have just launched.

Thanks for your support and consideration.

Head Office, ÇHD.

This petition was delivered to:
  • ADALET BAKANLIĞI
    Sadullah ERGİN
  • Türkiye Büyük Milllet Meclisi
    Cemil Çiçek
  • Başbakanlık
    Recep Tayyip Erdoğan

Çağdaş Hukukçular Derneği started this petition with a single signature, and now has 5,644 supporters. Start a petition today to change something you care about.