Avrasya Üniversitesi Yüksek Riskli Yüz Yüze Sınava Hayır!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Avrasya Üniversitesi Senatosu ve tarafına Süleyman Özsandallı bu kampanyayı başlattı

Ülkemiz korona sürecinde normalleşmeye dönme sürecinde ve aşılamalar devam ederken Trabzon Avrasya Üniversitesi lisans bölümleri fakültelerinin final sınavlarını tek tek yüz yüze yapma kararı almaktadır. Sağlık Bakanlığınca açıklanan korona risk haritasında yüksek riskli olarak ifade edilen Trabzon ilinde birçok fakülte öğrencisini aynı dönemde kampüslere toplayıp yüz yüze sınav kararı verilmesi büyük bir önlemsizliktir. Henüz aşılama süreci devam ederken birçok kişi dozlarını tamamlayamamışken ve tüm dönem online şekilde eğitim verirken sınavları yüz yüze yapma kararı verilmemelidir. Cumhurbaşkanlığımızca ilkokulların bile Eylül ayında yüz yüze açılması kararı verilmişken bu kararın tersi şekilde temmuz ayında yüz yüze sınav yapma kararı, korona ile mücadele ve normalleşme sürecini baltalayacaktı. Bu sınav sürecinde oluşabilecek muhtemel bir korona vakası yüzlerce kişiyi riske atacak bu kişilerin sınav sonrası evlerine dönme süreçlerinde ise binlerce hatta yüz binlerce vaka oluşmasına neden olabilecek durumdadır. Üniversitemizi 2020-2021 bahar dönemi final sınavlarını online yapma kararı vermesini önemle rica ediyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.