AVŞA ADASI, YİĞİTLER KÖYÜ BALIKÇI BARINAĞI, AĞIR VASITA TRAFİĞİNE KAPATILSIN!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Avşa Adası Yiğitler Köyü, Küçükliman mevkiinde inşa edilen balıkçı barınağı hizmete girdiği tarihten beri Yiğitler Balıkçı Kooperatifinin sorumluluğundadır. Su ürünleri ve balıkçı kooperatifi olarak tasarlanan liman ne yazık ki bir süredir inşaat için kullanılan, malzeme ve mermer taşıyan ağır kamyonların, tırların, market zincirlerine mal getiren devasa araçların adaya giriş çıkışları için bir iskele haline getirilmiştir. Limanda bu tür bir trafiğe uygun donanım ve gerekli güvenlik önlemleri bulunmamaktadır. Hatta bu tedbirsizlik ve vurdumduymazlık 18.01.2018 tarihinde, liman sorumlusu Kemal Erkenci’nin elim bir kaza sonucu vefatına neden olmuştur. Limana girip çıkan ağır vasıtaların yolu üzerinde Yiğitler Köyü’nün İlkokulu, düğün ve toplantı salonu, çocuk parkı bulunmakta, belirtilen araçlar turistik gezinti yolları üzerinde seyretmektedirler. Bu trafik yayaların, özellikle çocukların yürüme yolu olarak kullandığı mahalle içlerinde akmaktadır. Bölgede yerleşim olmasının yanı sıra turizm beldesi olduğu için bilhassa yazın ciddi bir yerli turist yoğunluğu vardır. Ağır vasıtaların yarattığı toz, egzoz gazları ve gürültü kirliliği de önemli şikâyet konularıdır. Kullanılan yollar bu işe uygun tasarlanmış yollar da değildir.

Yiğitler Balıkçı Barınağı yolcuların ve hafif binek araçlarının giriş çıkışlarında kullanılabilir ama yukarıda belirtilen ağır vasıta trafiğine acilen kapatılmalıdır! Bu usule aykırı durumda ısrar edilirse, limanda yeni ve daha acı olaylar yaşanması kaçınılmaz olacaktır.

Bugün Derya imzanı bekliyor!

Derya Erkenci bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «AVŞA ADASI, YİĞİTLER KÖYÜ BALIKÇI BARINAĞI, AĞIR VASITA TRAFİĞİNE KAPATILSIN!». Derya ve imza atan diğer 219 kişiye katıl.