Audi Türkiye, Motorları Yağ Yakan Araçlarının Sorumluluğunu Üstlenmeli!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Sahip olduğum 2010 model Audi A4 araçta kronik olduğu bilinen, üretici kaynaklı bir hata ortaya çıktı ve motoru büyük oranlarda yağ yakmaya başladı.

Bu sorunu üstlenerek çözmeleri için Audi ve Audi Türkiye ile iletişime geçtim ancak aracın 7 yaşında olması ve 5 yaşa kadar destekleme uygulamaları olduğu gerekçesi ile bu talebimi geri çevirdiler.

Böyle bir tasarım hatasının aracın ilk 5 yılında ortaya çıkmasını müşteri olarak nasıl garanti edebiliriz? Ayrıca servis kayıtlarından görüldüğü kadarıyla araç 2 yaşında iken servise aynı şikayetle götürüldüğünde, bir yazılım güncelleme işlemi uygulayarak geçici olarak bu sorunu çözdükleri görünüyor.

(Yine, Audi ABD bu koşulu genişleterek 80 bin mil sınırı getirmiş, bu sınırı bile kabul etsek aracın kilometresi bu koşulu sağlamaktadır. Yani önemli olan olumlu yaklaşımdır.)

Benim durumuma benzer bir durumda olup çok zor duruma düşen, mağduriyet yaşayan çok sayıda müşterinin olduğunu tahmin ediyor ve Audi Türkiye'nin bu soruna daha yapıcı yaklaşmasını bekliyorum. Müşteri memnuniyeti konusunda kamuoyunda oldukça olumsuz bir imajı olduğunu düşündüğüm firma için bu kampanyanın, bu imajı düzeltmek için bir fırsat olabileceğini düşünüyorum.

Üreticinin kendi hatasını, müşterilerinin üstlenmelerini ve bunun için çok büyük olan bu masrafı yüklenmelerini bekleyemezler. Üstüne üstlük müşteriye çıkardıkları masraf motorda yapılması gereken işlemlerin çıplak maliyeti bile değil, piyasa satış fiyatları üzerinden hesapladıkları bir masraftır. Yani bu kronik sorunda bile kazanç elde etme gibi bir durumda kalmışlardır ki bu kabul edilemez.

Konu ile ilgili olarak başlattığım kampanya ve hazırladığım videonun adresi aşağıdadır:

Desteklerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Bugün muharrem imzanı bekliyor!

muharrem tumcakir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Audi Türkiye: Audi Türkiye, Motorları Yağ Yakan Araçlarının Sorumluluğunu Üstlenmeli!». muharrem ve imza atan diğer 51 kişiye katıl.