Uühf yemekhanesi denetlensin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

TALEP KONUSU : Uludağ Üniversitesi Asım Kocabıyık Yerleşkesi Öğrenci Yemekhanesine ilişkin şikayet ve taleplerimizden ibarettir.

AÇIKLAMALAR

1- Fakültenizde 3. Sınıf öğrencisi olarak bulunmaktayız. Yemekhanede bu sene meydana gelen birtakım sorunlar nedeniyle tarafınıza bildirim yapma zorunluluğumuz hasıl olmuştur.

2- Söz konusu yemekhanede bilindiği üzere öğrenci arkadaşlarımıza verilen yemek hizmetinin ücreti 2,50 TL’dir. Birçok üniversiteye kıyasla yüksek olan bu ücret karşılığında hizmetimize 10.09.2017 tarihinden beri çiğ ve soğuk yemekler sunulmaktadır. Misal olarak 15.11.2017 tarihinde çıkmış olan tavuk pirzola yenmeyecek şekilde pişmemişti. Bu durumun sağlığımız açısından ciddi bir tehdit oluşturması aşikardır. Ayrıca söz konusu yemeklerin çoğu öğrenci arkadaşımız tarafından çöpe atıldığına şahit olduğumuzu da belirtmek isterim.

3- Bu şekilde ziyana neden olacak şekilde yemeklerin pişirilmemesine hiçbir mazeretin kabul edilemeyeceği kanaatindeyiz. HİZMETİMİZE SUNULAN YEMEKLERİN PİŞMİŞ VE SOĞUK OLMAMASINI İSTEMEK EN TABİİ HAKTIR. Yemek işletmesinde çalışan kişilerin bu konuda basiretli davranmak zorunda olduğu ve bu konuda hata yapmasının düşük bir ihtimal olduğu ise aşikar bir biçimde ortadadır.

4- Arkadaşlarımla yemekhaneye gittiğimizde o gün hizmetimize çıkacak yemek içerisinde et veya tavuk olduğunu gördüğümüz an çiğ olacağını artık tahmin edebiliyoruz. Yemekhane çalışanları bu konuda oldukça umursamaz bir tavır takınmaktadırlar.

5- Ülkenin geleceğini oluşturacak bizlere bu kadar az önem verilmesini hiçbir şekilde hazmedememekteyiz.

6- Bilindiği üzere Uludağ Üniversitesi belli kontenjanda öğrenciye yemek bursu sağlamaktadır. Fakülteniz öğrencilerinden bir kısmı ise bu burstan yararlanmaktadır. Ancak söz konusu yemekhanede yemek parasını toplayan şahıs, yemek bursu alan öğrencilerin tümünü bu hizmetten yararlanmak için üç farklı prosedüre tabii tutmuş ve bu öğrencilerin diğer sırada bekleyen arkadaşları önünde rencide olmalarına yol açmıştır. Geçen yıl burs hizmetinden yararlanan öğrenciler tek aşamalı uygulamayla muhatap oluyordu. Söz konusu üç aşamalı prosedürü herhangi bir yönetmelikte göremediğimi belirterek , eğer böyle bir uygulama olması gerekiyorsa dahi onur kırıcı olması nedeniyle kaldırılmasını ve geçen yılki sisteme geçilmesini talep ederiz.

7- Yemekhane hizmeti saat 11.30 da başlaması gerekmektedir. Yemek hizmetinin oldukça kötü olmasına karşın yemekhanede para toplayıp fiş kesen şahsın yemek hizmetinin verilmeye başlaması gereken saatten daha sonra gelmesi nedeniyle uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kalan arkadaşlarımız mevcuttur.

8- Söz konusu yemekhanedeki işleyişin denetlenmesi, öğrencilerin taleplerini karşılayabilecek niteliğe taşınması ve onur kırıcı herhangi bir uygulamaya müsamaha gösterilmemesi gerekmektedir.

NETİCE-İ TALEP : Yukarıda açıklanan nedenlerle yemekhanenin
denetlenmesini, taleplerim doğrultusunda düzenleme yapılmasını ve onur kırıcı olan söz
konusu uygulamaya son verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz.

Bugün Sümeyye imzanı bekliyor!

Sümeyye Koçak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «aturan@uludag.edu.tr: Uühf yemekhanesi denetlensin!». Sümeyye ve imza atan diğer 43 kişiye katıl.