Atlas Sineması Kapanmamalı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Atlas Sineması İstanbul'un ve Türkiye'nin en kıymetli, en köklü sinema salonlarından biridir. Türkiye'nin en büyük sinema salonlarından biri olan, birçok festivale ev sahipliği yapan bu güzel mekana sahip çıkalım. Tarihi değeri ve kültürel anlamı Türkiye sinema geçmişine sahip çıkan herkes için çok büyüktür. Sinema salonu olarak kullanımının durdurulması ve oranın bir sinema müzesi haline getirilmeye çalışılması, Türkiye'nin sinema geçmişine bir darbedir.

Bir kültür tarihi kurmamızın önündeki en büyük engel kültürel hafızayı taşıyan, toplum için simgeleşmiş mekanların sürekli yıkılması, başka bir bağlamda kullanılması ya da kapatılmasıdır. Geçmişimize sahip çıkmak adına Kültür Bakanlığı ve sayın Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u Atlas Sineması'nın sinema olarak kalmasına yardımcı olmaya ve bu zorlu corona virüsü süreçlerinde zor durumda olan, toplumsal hafızada yer etmiş mekanlara yardım etmeye çağırıyoruz.

Saygılarımla.