Atlar Faytona Değil Özgürlüğe

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

TBMM Hayvan Haklarının Araştırılması Komisyonu Başkanlığı'na

Bizler, başka canlıların acısını kendi acımız gibi duyumsayan, empati kurabilen, şiddete karşı, barışçıl, eşitlikçi, duyarlı bireyler olarak, Adalar ilçesi başta olmak üzere fayton atlarının ızdırabını senelerdir içimiz acıyarak çaresizce izliyoruz.
Toplumsal olarak dayanışmaya, duyarlılığa, empatiye her birimiz için ve özellikle çaresizliğini dile getiremeyen hayvanlar için çok ihtiyacımız var.

Verdiğimiz mücadele içinde yeni düzenlemeler yasalaşma hazırlığı içerisinde. Ancak geldiğimiz noktada, TBMM Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonu tarafından meclise sunulmaya hazırlanan önergenin basına açıklanan metninde, kısmi bir özgürleşmeden bahsedildiğini üzülerek görüyoruz.

Her yıl turizm ve nostalji adı altında atların çektiği işkence ve ölümlerin son bulması için, şiddetsizlik ve barış için, hayvan haklarının uygulamada da temini için, sessizliklerine ses olduğumuz bu hayvanların esaretinin son bulması için aşağıda imzası bulunan hayvan hakkı savunucuları olarak yasa koyuculara çağrıda bulunuyoruz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Haziran 2018 tarihli İstanbul Yenikapı mitinginde vurguladığı fayton atlarının özgürlüklerine kavuşturulacağı müjdesini de bir kez daha hatırlatarak kendisinin de desteğini bekliyor, kanun koyuculardan tüm fayton atlarının özgürleşmesi konusunda yasal düzenleme talep ediyoruz.
#AtlarFaytonaDeğilÖzgürlüğe

Saygılarımızla,
Kampanyaya destek veren tüm hayvan hakkı savunucuları adına,

Vegan Derneği Türkiye www.tvd.org.tr