Atılım Üniversitesi Değişen Yönetmelik

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Atılım Üniversitesi okulunda 16 haziran 2017 tarihinde yapılan önlisans ve lisans eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliği ile bir dönemde öğrencinin alması gereken kredilerinin toplamı 30 AKTS olarak belirlenmiş ve bununla birlikte ortalaması 2.00 üzerinde olan öğrencilerin ek olarak 7 AKTS, ortalaması 2.50 üzerinde olan öğrencilerin  12 AKTS, ortalaması 3.00 üzerinde olan öğrencilerin ise 15 AKTS arttırabiliceği kararlaştırılmıştır. Böylelikle; eski yönetmelikte yer alan bir dönemde 22 kredilik dersin yanında ortalaması 2.00 ve üzeri olanların üstten 3 ders alabilme şansları elinden alınmıştır.

Yeni yönetmelik ile bir öğrenci ortalaması 2.00-2.50 arasında ise üstten yalnızca 1 ders alabilicektir. Bu her dönemde üstten 2 ders kaybı demektir ki, ilk yıl üstten ders alınmadığı düşünüldüğünde diğer üç yıl dönemde iki dersten toplamda bir öğrenci mezun olana kadar 12 ders kaybı demektir.

Yeni gelen sistem değişikliği öğrencileri madur etmektedir. Ve bu sistemin tekrar eski hale getirilmesini veya Atılım Üniversitesi'ne yeni gelecek öğrencilere yani sıfırdan eğitime başlayan öğrencilere uygulanmasını talep ediyoruz.

Saygılar.

Bugün Atilim imzanı bekliyor!

Atilim Öğrenci bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «atiliminfo@atilim.edu.tr: Atılım Üniversitesi Değişen Yönetmelik». Atilim ve imza atan diğer 221 kişiye katıl.