Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Ak Parti Ankara İl Başkanlığı Murat ALPARSLAN ve 2 diğer muhatap daha

"Ateistler yok edilmeli" diyen Mahmut Macit görevinden istifa etsin.

AKP Ankara İl Yönetimi’nden Mahmut Macit,  Twitter hesabında talihsiz açıklamalarda bulunmuştur.  İnançlarını gerekçe gösterip ateistlere "ruh hastaları" diyerek hareket etmekte ve açıkça ateistlerin "yok edilmesini" talep ederek belirli bir grubu bunu yapmaya teşvik etmektedir. Akıl ve bilim ile hareket eden demokratik toplumlarda bu söylem kabul edilemez.

Hiçbir hak, insanın yaşama hakkından daha üstün değildir.

Yakın tarihimizde gerçekleşen, bu şekildeki nefret düşüncelerinden doğan cinayetlerin acısını toplumumuz halen çekmektedir. Bazı yazarların, sadece belirli bir kitlenin inancına ya da fikrine katılmaması sebebiyle katledildiğini hep birlikte gördük. Bu cinayetlerin temelinde Mahmut Macit'in nefret söylemlerini içeren bir zihniyet yatmaktadır. Mustafa Macit açıkça kendisiyle aynı inancı paylaşmayan insanların yok edilmesini, katledilmesini istemekte ve insanları bu insanlık dışı düşünceleriyle galeyana getirmektedir.

Mahmut Macit'in söylediğinin aksine ateizm bir ruh hastalığı değildir. Ateistlerin ruh hastası olduğu yönünde herhangi bir bilimsel bulgu yoktur. Aksine ateistler bilim ve aklı hayatlarının merkezlerine yerleştirmeyi amaç edinirler.

Ankara İl Yönetimi'nde görev yapan Mahmut Macit'in söylemleri kesinlikle kabul edilemez. İl yönetiminde görev alan Mahmut Macit'in bu söylemleriyle gündeme gelmesi bulunduğu görevi göz önünde bulundurulunca daha da acı bir durumdur.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Ak Parti Ankara İl Başkanlığı
    Murat ALPARSLAN
  • Ankara Büyükşehir Belediyesi
    Melih Gökçek
  • Ak Parti Ankara İl Başkanlığı
    Mahmut Macit (Ak Parti Ankara İl Başkanlığı)

Bekir Cem Ünalan bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 982 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Bekir Cem imzanı bekliyor!

Bekir Cem Ünalan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «"Ateistler yok edilmeli" diyen Mahmut Macit görevinden istifa etsin.». Bekir Cem ve imza atan diğer 981 kişiye katıl.