Petition Closed

AKP Ankara İl Yönetimi’nden Mahmut Macit,  Twitter hesabında talihsiz açıklamalarda bulunmuştur.  İnançlarını gerekçe gösterip ateistlere "ruh hastaları" diyerek hareket etmekte ve açıkça ateistlerin "yok edilmesini" talep ederek belirli bir grubu bunu yapmaya teşvik etmektedir. Akıl ve bilim ile hareket eden demokratik toplumlarda bu söylem kabul edilemez.

Hiçbir hak, insanın yaşama hakkından daha üstün değildir.

Yakın tarihimizde gerçekleşen, bu şekildeki nefret düşüncelerinden doğan cinayetlerin acısını toplumumuz halen çekmektedir. Bazı yazarların, sadece belirli bir kitlenin inancına ya da fikrine katılmaması sebebiyle katledildiğini hep birlikte gördük. Bu cinayetlerin temelinde Mahmut Macit'in nefret söylemlerini içeren bir zihniyet yatmaktadır. Mustafa Macit açıkça kendisiyle aynı inancı paylaşmayan insanların yok edilmesini, katledilmesini istemekte ve insanları bu insanlık dışı düşünceleriyle galeyana getirmektedir.

Mahmut Macit'in söylediğinin aksine ateizm bir ruh hastalığı değildir. Ateistlerin ruh hastası olduğu yönünde herhangi bir bilimsel bulgu yoktur. Aksine ateistler bilim ve aklı hayatlarının merkezlerine yerleştirmeyi amaç edinirler.

Ankara İl Yönetimi'nde görev yapan Mahmut Macit'in söylemleri kesinlikle kabul edilemez. İl yönetiminde görev alan Mahmut Macit'in bu söylemleriyle gündeme gelmesi bulunduğu görevi göz önünde bulundurulunca daha da acı bir durumdur.

This petition was delivered to:
  • Ak Parti Ankara İl Başkanlığı
    Murat ALPARSLAN
  • Ankara Büyükşehir Belediyesi
    Melih Gökçek
  • Ak Parti Ankara İl Başkanlığı
    Mahmut Macit (Ak Parti Ankara İl Başkanlığı)

Bekir Cem Ünalan started this petition with a single signature, and now has 990 supporters. Start a petition today to change something you care about.