ACİL - ÇAKIŞAN DERSLERİMİZİ İPTAL ETMEKTEN VAZGEÇİN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı ve tarafına MUHAMMED FURKAN bu kampanyayı başlattı

DEKANLIK TARAFINDAN İPTAL EDİLEN DERSLERİMİZİ GERİ İSTİYORUZ.

Ders seçimlerimiz bitmiş bütün kayıtlarımız yapılmıştı. Bir akşam şu mesajla ikaz edildik;

"2016 girişli öğrencilerin dikkatine. Arkadaşlar merhaba. Bugün dekanlıktan bir yazı geldi. Bu yazıya göre önceki dönemlerden ilk defa aldığınız dersler varsa bunların bir sonraki dönemde alacağınız derslerle ders programında aynı saatte olmamasına dikkat etmemiz gerekmektedir. Bir örnekle açıklayayım; 2016 girişli olduğunuz için son iki dönem AGNOnuzdan birisi ikinin üzerindeyse olmanız gereken dönemden yani dördüncü sınıftan ders alabileceğinizi hepiniz biliyorsunuz. Diyelim ki üçüncü sınıftan Medeni Usul dersini ilk defa alıyorsunuz. Bu durumda dördüncü sınıftan almak istediğiniz derslerin ders programında bu dersle çakışmaması gerekiyor. Derslerde devam zorunluluğu olduğu için böyle bir kural getirilmiştir. Bir öğrenci aynı anda iki derste olamayacağı için. Eğer dersi geçen sene almış ve başarısız olmuşsanız başarısız olduğunuz ders için devam zorunluluğu aranmadığından bu kural uygulanmayacak. Yani bu durumda çakışmasını dikkate almanıza gerek yok. Derslerinizi bu kuralı dikkate alarak tekrar gözden geçirin. Değişiklik yapılması gereken öğrenciler ÖBS den bana çıkarmak istediği dersleri yarın akşam saatlerine kadar yazsın. Dönüş yapmayan arkadaşların çakışan derslerini tespit edip doğrudan kendim çıkaracağım. Son olarak, evet bu durum sizin sene uzatmanıza yol açabilir. Bu konudaki itirazlarınızı dekanlığa yapmalısınız."

Bir arkadaşımız meseleyi şöyle özetleyecekti,

"Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2016 girişli bir öğrenci olarak bu kararın alınmış olması benim eğitim öğretim hayatımın uzamasına yol açıyor. Bu karar ben ve benzeri gibi durumda bulunan öğrenci arkadaşlarım için birden çok yanlışı barındırmakta. 4.sınıf öğrencisi olup 3.sınıfta ne yazık ki alamadığım dersler oldu ve toplamda 11ders alıp bu sene mezun olabilme durumuna erişmiştim. Şayet ders seçim takvimi sırasındayken böyle bir durumdan bahsedilmemişti ve ben bir yıllık eğitim hayatımı bu düzene göre planladım. Aileme bu şekilde mezun olabileceğimi dile getirdim , ekonomik anlamda bu durumun varlığı da beni rahatlatıyordu. Tabiki en büyük darbe ise öğrenci psikolojisine yapılmakta. Fakülteyi bitirebileceğini düşünen bir yapıdan bir anda bir yılın uzaması insanı oldukça mağdur bırakıyor. Devam zorunluluğunun yönetmelikte bulunuyor olsa dahi uygulanmadığını göz önünde bulundurursak , esnek bir şekilde uygulanması durumunda 2016 girişli olup bu durumu yaşayan arkadaşlar olarak derslere 1.öğretim ve 2.öğretim şeklinde girmek dahi bir çözüm olarak üretilebilir. Bu kararın hangi amaçla alınmış olduğunu henüz bilmemekle birlikte bana göre belki de ağır bir itham olacak ama Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarihi boyunca öğrenciler adına alınmış en kötü ve yanlış karardır. Böyle büyük bir zaman dilimini konu alan (eğitim hayatının 1 yıl uzaması) , psikolojik durumları , baskıları kimi noktada ailevi ilişkileri , ekonomik ilişkileri etkileyecek bir kararın bir anda ve ders seçimi takvimi dışarısında alınması hiç doğru bir karar olmamaktadır. Bana göre ders seçim takvimi sırasında bizlere iletilmemiş olan bu kararın şuanda uygulanmak istenmesi tamamiyle hakkımızın çiğnenmesi durumuyla örtüşmektedir. Zaten bu durumda kalmış olan insanların haklarını korumak amacını görev edinmiş olan bizlerin bu durumda öncelikle kendi haklarını korumaları gerekmektedir."

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.