Başarı

Bu kampanya 723 destekçi ile değişim yarattı!

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Oyunculuk Bölümü olarak çıkarttığımız ''Yine Başladılar Şarkılarına'' adlı Max Frisch'in yazdığı oyunu 27 Mart'da seyircili genel prova öncesinde okunan, Yücel Erten'in yazdığı 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Alternatif Bildirisi sebebi ile yasaklanmış, iptal edilmiş ve oynanmasına izin verilmemiştir. İmha edilmek üzere oyunun tüm broşürleri ve afişleri toplatılmıştır. Üstelik öğrenciler üzerinde asılsız haberler dikkate alınarak ''toplu eylem'' yaptıkları gerekçesi ile soruşturma başlatılmıştır. Yani okunan bildiri sebep gösterilerek öğrencilerin emekleri hiçe sayılmıştır. Sanata ve daha mezun olmamış sanatçı adaylarına yapılan en körpe sansüre, bu susturma politikasına bir son verilmelidir. Bu sebeple vereceğiniz destekler sonucu oyunumuzun tekrar oynanmasını sağlamanızı bekliyoruz. En azından sanata yapılan böyle bir müdehale karşısında tepkisiz kalınmayacağını göstermeliyiz.

Bugün Muhammed Rojhat imzanı bekliyor!

Muhammed Rojhat Özsoy bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi: Yine Başladılar Şarkılarına isimli çıkarttığımız oyunumuzu tekrar oynamayı ve yasağın kalkmasını istiyoruz!». Muhammed Rojhat ve imza atan diğer 722 kişiye katıl.