Atatürk’ü Büyüleyen Manzara Eğirdir’e Atamız’ın Büstü Yapılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

Ulusal Kurtuluş Savaşında sağladığı lojistik destekle Batı Cephesini ayakta tutan mekanlardan biri olan ve M. K. ATATÜRK'ÜN 6 Mart 1930 tarihinde İzmir-Antalya Tren güzergahında - Isparta’da rahatsızlanınca; “dinlenmesi için” hekimlerinin temiz havası ve dinlendirici doğası nedeniyle; yakında olan Eğirdir’e gitmelerini önerdiği ve Eğirdir’de Tarihi Demirköprü’de bir gece kalan Ata’mızın gördüğü güzelliği “Ne muhteşem manzara” sözleriyle dile getirdiği yerde geliş yıldönümü kutlamalarının yapılması çok anlamlı ve sevindiricidir.

Fakat kutlamaların yapıldığı yer; “taşlık-yol ortasıdır”. Buranın çevresinin kutlamalar için düzenlenmesi, Ulu Önderimiz M. K. ATATÜRK’ÜN büstünün ve günün önemini belirten pano-resim ve açıklamalarının yer aldığı bir “Kutlama Alanı - Açıkhava Müzesi - Gezi Alanı - Park” şekline dönüştürülmesini istemekteyiz.

Ayrıca 1930 yılında Eğirdir Belediyesi’nce Ata’mızın Eğirdir’e gelişi nedeniyle armağan edilen CAN ADA’da da bu konuda hiçbir açıklayıcı bilgi içeren; pano resim bulunmamaktadır.

Eğirdir Can Ada’nın uygun bir köşesinde ATATÜRK’ümüzün büstünün ve ilgili görsellerin yer alması; bizlerin tarih ve kültürümüze saygıda - sahip çıkmada önemli görevlerimizdendir. Eğirdir’e tren gelmese bile; “Ne muhteşem manzara” sloganıyla, Tarihi Tren garından hareket ederek Demirköprü’ye yapılacak kısa mesafeli seferle Eğirdir tanıtımı için önemli bir girişim olacaktır.

Eğirdir’in belleği, kimliği olan bu yerlerin, gezi, tarih ve tabiat müzeleri - parkları olmasının gerekli bir adım olacağını inanmaktayız… Elektronik imzanız ile desteklerinizi bekliyoruz.

Saygılarımızla…
Erol KESİCİ

Bugün Erol imzanı bekliyor!

Erol KESİCİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Atatürk’ü Büyüleyen Manzara Eğirdir’e Atamız’ın Büstü Yapılsın». Erol ve imza atan diğer 16.478 kişiye katıl.