ERZURUM ATA AÖF ÖN LİSANS ÇOCUK GELİŞİMİ DGS'SİZ LİSANS TAMAMLAMA HAKKI imza kampanyası

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Ön lisans Çocuk Gelişimi ve eğitimi mezunları kamuda da özel sektörde de iş bulamıyor. Çocuk Gelişimi mezunları olarak uzaktan eğitimle veya açık öğretimle “Çocuk Gelişimi Bölümü Dgs'siz Lisans Tamamlama hakkının verilmesini ve 2. Sınıf yerine  3. Sınıftan devam edilmesini”  hak verilmesini talep ediyoruz.

ATA AOF kendi öğrencilerine bir kolaylık sağlayabilir ve yıl kaybı,maddi-manevi kayıp yaşamamız adına bu düzenlemeyi yapmalıdır diye düşünüyoruz.

-Anaokulları zorunlu olduğundan  Milli Eğitim bünyesinde çok fazla Anaokulu öğretmeni talebi de artacaktır. Bizler çalışma hayatında yer almak isteyen Çocuk Gelişimi bölümünü Uzaktan veya Açık Öğretim olarak tamamlamak istiyoruz. Kimimiz evli ve çocuk sahibi, kimimizin şehir dışına çıkmasında engeli bulunmakta ve ayrıca bir kısmımız ise ev geçindirmek zorunda olup çalışmak zorundayız; bu gibi çeşitli nedenlerden dolayı örgün öğretim okuyamamaktayız. Ön lisans mezunu olduğumuzdan ya iş bulamıyoruz veya asgari ücretin altında ve sigortasız çalışmak zorunda kalıyoruz. Farklı açık öğretim üniversitelerinde Lisans tamamlama hakkı verilmiştir. Bizlerde başka üniversitelere gitmek istemiyor , Kendi okuduğumuz Ata aöf'de lisans tamamlamak istiyoruz.Yıl kaybımız olsun istemiyoruz ve 3. Sınıftan devam etmek istiyoruz. Şuan 2. Sınıftan devam ettiriliyor ve buda hem emeklerimizin çöpe gitmesi demek hemde yıl kaybı demek o yüzden bunu istemiyoruz. Farklı meslek bölümlerine açık ya da uzaktan eğitim ile lisans tamamlama fırsatı verilirken biz Ön Lisans Çocuk Gelişimi mezunlarına fırsat verilmemesi ve iş hayatına atılmasını önleyen ve işsiz kalmamızın önündeki en büyük engeldir.

- Aynı zamanda anayasamızdaki "Her Türk vatandaşının bu Anayasadaki temel hak ve hürriyetlerden eşitlik ve sosyal adalet gereklerinden yararlanmak  bizlerinde hakkı..

- Açık ya da uzaktan Eğitim ile Çocuk Gelişimi lisans tamamlama fırsatı verilmesini talep ediyoruz.

-Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederiz.