Doğrulanmış başarı

Ataşehir Halk Kütüphanesini İstiyor

Bu kampanya 119 destekçi ile değişim yarattı!

Bu etkinliği başlatmamın sebebi Ataşehir ilçesinde yaşayan bir birey olarak halen ilçemizde ihtiyacını duyduğum bir Halk Kütüphanesinin bulunmayışıdır.

Ülkemizdeki kitap fiyatları hepimizin malumu, bizler için okumayı bir lüks haline getiriyor. Aynı şekilde ilçe içerisinde kütüphane bulunmayışı mesafe engelini doğuruyor.

Kendi adıma konuşacak olursam ortalamanın üzerinde kitap okuyan biriyim. Ve bazen önüme çıkan fiyat, mesafe, mesafeden kaynaklı zaman problemleri benim gibi okuma alışkanlığı olan ve bu açlığını genellikle halk kütüphaneleri üzerinden gideren arkadaşlar için sıkıntı konusu olabiliyor.

Sizlerde, kütüphaneler toplumumuzun eğitimi, kültürel gelişimi ve kültürel sosyalleşmede en önemli faktörlerden biridir diyorsanız; ilçemize kütüphane kazandırma konusunda sesimizi başta Belediye Başkanımız olmak üzere gerekli mercilere duyurmada bana ve Ataşehirli diğer arkadaşlarımıza yardımcı olabilirsiniz.Tek yapmanız gereken kampanyamıza bir imza atmak.

Bundan 5 ay önce bu imza kampanyasını başlattığımda Belediye Başkanı sekreterlerinden bu konu hakkında cep telefonu üzerinden bir geri dönüş aldım. Kendileri beni bu tarz bir imza kampanyası başlattığım için teşekkür edip konu ile ilgili bilgilendirmek istediler. Fakat gelgelelim ki hali hazırda Belediyemizin başlatmış olduğu bir kütüphane çalışması olmadığını belirttiler.  "Peki bu konu hakkında şuan için bir projeniz, elle tutulur bir çalışmanız var mı?" diye sorduğumdaysa maalesef sorularıma yanıt alamadım. Ne yazık ki bana alternatif kütüphane/Dernek/Ataevi (İçinde tek raf kitaplığın bulunduğu) vb. gibi yerlerden kitap temin edebileceğimi belirttiler.

Bir ilçenin bir kütüphane hak edebilmesi için daha ne gibi niteliklere sahip olması gerekiyor? İnsanlara "Okuyun!" mesajları verdiğimiz bu zamanlarda, bu denli sözde gelişmiş/çağdaş/modern bir ilçe'ye bir kütüphane kazandırmayarak ne kadar çelişkili bir konuma düşüyoruz halbuki.

Bugün Doğan imzanı bekliyor!

Doğan Kaytan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ataşehir Halk Kütüphanesini İstiyor». Doğan ve imza atan diğer 118 kişiye katıl.