Askerlik Hk. birkaç gerekli düzenleme yapılmalı !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Geçmişten günümüze Türkiye Cumhuriyeti'nde yapılan askerlik süreleri değişikliği halkın sanayi gücünü ve ekonomisini etkilediği gibi yine vatandaşların yaşam standartlarını zorunlu olarak değiştirmiştir. İçinde bulunduğumuz YY.'da dünyanın çeşitli ülkelerinde zorunlu askerlik bulunmamaktadır. Bulunsa dahi süreleri Türkiye Cumhuriyeti'ninkinden kat ve kat azdır. Bir insanın en verimli çağında zorunlu olarak işinden, ailesinden ve hedeflerinden zorunlu olarak 12 ay sure ile ayrı tutulması ve ayrı tutulan bu insanların hem hedeflerinden mahrum kalması hem sevdiklerinden uzaklaşması hem de maddi sıkıntılar çekmesi insanımızı mutsız etmektedir. Bizler Türk vatandaşı olarak askerlik süremizi Türkiye Cumhuriyeti'ne bir minnet borcu olarak görmekte olduğumuzdan zorunlu askerlik uygulamasının kaldırılmasından yana değiliz fakat bu sürenin en az 3 ay kısaltılması gerektiğini düşünmekteyiz. Ayrıca Er ve Erbaş statüsünde ki askerlik yapan vatandaşların emir komuta zincirinde en altta bulunması sebebi ile geri dönüşlerinde psikolojik baskı altında olduklarını dışarıdan çok net bir şekilde gözlemlemekteyiz. Bilhassa her ne kadar yasak dahi olsa Sb., Ast.Sb., Uzman Erbaş ve Sözleşmeli Er rütbesindeki personelin akıllı telefon kullanımına vs. göz yumulurken vatani görevini yapmakta olan Er ve Erbaşlara tüm yaptırımlar uygulanmaktadır. Bizim sizlerden istediğimiz hem askerlik süresinde değişikliklere gitmeniz hemde koyulmuş olan kurallarda dönemimiz modern ordularına uygun olacak şekilde değişimlere gitmenizdir.

Ek olarak vatani görevini yapmakta olan Er ve Erbaş rütbesindeki vatandaşların kesintiye uğramadan en az asgari ücret ile aylık olarak maaşlandırılmasını istiyoruz. Böylece insan gücü azalan hanenin zaten ekonomik sıkıntı çeker iken birde askerdeki Mehmetçiğine finansal destek sağlama sorunu ile karşılaşmasının önüne geçilmesi hayati önem taşımaktadır.    Silah altına alınan vatandaşların zorunlu olarak yaptıkları bu görevde bakım ve hayati giderleri zaten Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanması gerektiği gibi üstüne verilen hizmetin karşılığı 88,100,110,120 TL gibi düşük ücretler olmamalı ve SSK primleri ödenmelidir. Sonuç olarak bu insanların iş gücünden yararlanılmaktadır.

Bugün SAHAN imzanı bekliyor!

SAHAN Volkan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Askerlik Hk. birkaç gerekli düzenleme yapılmalı !». SAHAN ve imza atan diğer 199 kişiye katıl.