Yusufeli Barajıyla Sular Altında Kalacak Çeltikdüzü Köyü Yeni Bir Yerleşim Yeri Bekliyor

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Artvin ili Yusufeli ilçesinde yapılmakta olan Yusufeli Barajından dolayı Çeltikdüzü köyümüzün yerleşim yeri sular altında kalacaktır. Kırk yıldır devam etmekte olan barajdan dolayı köy halkımız şimdiye kadar gerek yaşamında gerekse geçimini sağladığı tarım ve hayvancılıkta  hep mağdur olmuştur. Köyümüzün geçimini sağladığı tarım ve hayvancılıkta bölgemiz verimli topraklara sahip olduğu için ülke ekonomisine hep katkı sağlamıştır.

Ancak yapılmakta olan barajdan dolayı yıllardır büyük oranda dışarıya göç vermiştir ve bölgede tarım ve hayvancılığın bitmesine neden olmuştur. Bilinmelidir ki, yeni yapılacak yerleşim yeri ile hem daha önceden yapılan ve yapılmakta olan tarım ve hayvancılıkta ve barajdan dolayı turizm ve balıkçılığa da olanak sağlayan bölgemiz ülke ekonomisine destek olacaktır.

Bölge halkımız daima devletinin yanında olmuş yapılmakta olan çalışmalarda da daima devletimize desteğini göstermiştir. Köyümüz barajdan büyük oranda etkilenen köylerden biri olmasına rağmen Yusufeli ilçe merkezimizin ve ilçe köylerinin yeni yerleşim yeri için yapılmakta olan çalışmalardan bir katkı görmemiştir.

Barajdan dolayı yerleşim yerinin, ata toprağımızın sular altında kalmasına rağmen devletimiz yeni bir yerleşim yeri belirlememiş bundan dolayı köy halkımız mağdur olmuştur.

Bizim Yüce Devletimizden ve Sayın Devlet büyüklerimizden isteğimiz Çeltikdüzü köyümüz için imar planı yapılması ve köy halkımız için yeni bir yerleşim yeri inşaa edilmesidir.

Mağduriyetimizin giderileceğini temenni eder, saygılar sunarız.