Kampanya Kapatıldı

Artık Eczacılığa Dokunmayın! Yeni Fakülte İstemiyoruz!

Bu kampanya 1.261 destekçiye ulaştı

Eczacılık mesleği, günümüzde çok zor dönemlerden geçmektedir. İlk olarak 3500 kişiye bir eczane düşecek şekilde eczane açılmasını sınırlayan kanun bir istihdam alanı sorununun ilk kıvılcımını ateşlemiştir.

İkinci olarak yardımcı eczacılık kavramı ile, mezun olan eczacıların eczane açabilmesi için 1 yıl başka bir eczanede çalışması zorunluluğu getirilmeye çalışılıyor. Bu da bir yılın daha kaybı demek çünkü yardımcı eczacılık yapan birinin eczane açabileceği kesin değil.

Ve asıl bu istihdam sorununun başlıca nedeni de yaklaşık 50 eczacılık fakültesinin olması. Her yıl binlerce mezun veriliyor ve çok kısa bir zamanda her yerde işsiz eczacılar göreceğiz bu gidişle. Yeni 3 fakülte daha açılacağının haberiyle uyandık, artık yeter, artık gerçekten kasıtlı bir şekilde eczacılık mesleği mahvedilmeye çalışılıyor.

Eczacılarım, eczacı adayı öğrenci arkadaşlarım.. mesleğimiz hiç olmadığı kadar kötülendi alçaltıldı aşağılandı. Ben seve seve yazdığım bu bölümün git gide değer kaybettiğini gördükçe artık dayanamıyorum. Sevdiğim mesleği gönül rahatlığıyla ve hak ettiği değeri gördüğünü bilerek icra etmek istiyorum. Bu sorunlar hepimizin sorunu. Şu an birilerini etkilemiyor oluşu birkaç yıl sonrasının da garantisini vermiyor.

Bu yüzden herkesi imza atmaya ve hakkımızda her gün yenisi çıkan bu fikirlere karşı çıkmaya davet ediyorum.

Yeni fakülte istemiyoruz.

Yardımcı eczacılık istemiyoruz.

Mesleğimizin kalitesinin düşmesini istemiyoruz.

Öylesine açılmış fakültelerde yetkin olmayan insanlarca eğitilen eczacılar istemiyoruz.

İŞSİZ KALMAK İSTEMİYORUZ.

Bugün Sena imzanı bekliyor!

Sena Bilgin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Artık Eczacılığa Dokunmayın! Yeni Fakülte İstemiyoruz!». Sena ve imza atan diğer 1.260 kişiye katıl.