"Arap Atlarına yıllardır taraflı ve haksız uygulanan 3 yaş muayenesi kaldırılsın"

"Arap Atlarına yıllardır taraflı ve haksız uygulanan 3 yaş muayenesi kaldırılsın"

Başlama tarihi:
5 Ekim 2019
Muhatap:
TARIM ve ORMAN BAKANLIĞI"
İmzalar: 72Sonraki Hedef: 100
Hemen destekle

Bu kampanya neden önemli?

Başlatan: SAGID

Yüksek Komiserler Kurulunun kayıtlarına göre 1998-2019 yılları arasında Tarım Bakanlığının kendi personellerinden oluşan uzman heyetlerce  3 yaş muayeneleri ve damızlık muayeneleri neticesinde soy kütüğü kayıtlarından özel sektördeki kişi kurum ve kuruluşlara ait ; 166 Baş Atın Pedigrisi iptal edilmiş olup , ayrıca söz konusu yıllar arasında yine özel sektördeki kişi kurum ve kuruluşlara ait Damızlık Belgeleri iptal edilen Arap Aygır ve Kısraklarının sayısı da 308 baştır. (Yüksek Komiserler Kurulunun bildirdikleri adet bilgisinin daha fazla olup olmadığının doğruluğunu kontrol etmeden şimdilik bu adet bilgisi üzerinden kamuoyunu bilgilendirebiliyoruz.)

Tarım ve Orman Bakanlığının yıllardır kendi bünyesindeki  Arap Atı sektörünün en büyük at yetiştiricisi olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün yetiştirdiği hiç bir Arap Atına Yüksek Komiserler Kurulunun (TİGEM 'in personellerinden oluşan) uzman heyetlerince uygulanan muayeneler neticesinde pedigri ve damızlık iptali yapılmamıştır.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yıllardır TİGEM' in çıkarlarını koruma adına özel sektörün verdiği emekleri ve aldığı riskleri hiçe sayarak özel sektöre uyguladığı negatif ayırımcı tutumundan ; Arap atı yetiştiricileri , sahipleri ve sektöre hizmet eden kişiler olarak çok acil vazgeçmesini istiyoruz.

 

 

Hemen destekle
İmzalar: 72Sonraki Hedef: 100
Hemen destekle