ARAKAN (Myanmar) için Aung San Sun Kyi'e verilen NOBEL GERİ ALINSIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Myanmar eski isimi olarak Burma ya da Birmanya olarak da bilinmektedir. Coğrafi konum olarak Myanmar  Güneydoğu Asya’da, Andaman Denizi ve Bengal Körfezi kıyısında, Bangladeş, Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, Laos ve Tayland arasında yer alan bu ülke stratejik konum bakımından enerji ulaştırma ve uluslararası ticaretin sağlanması bakımından önemli bir yere sahiptir.

Eyaletlerinden biri de Arakan bölgesine  İslam’ın girişi ilk kez Hicri birinci asırda Müslüman tacirler aracılığıyla oldu. Allah Resulü’nün (s.a.v) sahabelerinden Vakkas bin Malik (r.a) ve bir grup arkadaşı bu ülkeye ilk ayak basan Müslüman tacirlerdir. Daha sonra Müslümanların bu ülke ile ticaretleri artmıştır. Hicri ikinci asırda Müslüman tacirlere ait bir gemi Arakan’a yakın Bengal Körfez’inde batmış ve gemideki onlarca Müslüman karaya çıktıktan sonra bir daha ülkelerine dönmemişlerdir. Arakan’a yerleşen bu Müslümanlar, İslam’ın bu bölgede yayılmasında büyük emek göstermişlerdir.

Myanmar 1948 yılında bağımsızlığını İngilizlerden almıştır.

O günden bu güne ülkede etnik çekişme ve mücadele hep olmuştur.

1988 de yapılan darbe ile yönetimi ele geçiren cuntaya karşı yıllarca mücadele ederek insan haklarını savunan bu mücadelesi nedeniyle yıllarca sürgün, ev hapsi ve benzeri birçok eziyete maruz kalan Aung San Sun Kyi 1991 yılında Nobel barış ödülüne layık görülmüş ve günümüzde de Myanmar’ın lideri olmuştur.

Ne acıdır ki yıllardır sistamatik şekilde yapılmakta olan ve tek sebebi inanç olan bu katliamlara sessiz kalmasından sonra ilk kez açıklama yaparak  Müslüman grupları suçlamış ve “Teröristler, cephe hattında çocukları kullanarak güvenlik güçleriyle savaşıyor, etnik azınlığın köylerini yakıyor. Aşırılıkçı teröristlerle ilgisi olmayan sivillerin endişe etmesine gerek yok” demiştir.

Aung San Sun Kyi, bu sözü ile göğsümüzün daraldığı o katliam resimlerindeki çocukların katledilmelerine bahane aramakta kılıf hazırlamaktadır.

Bir şeyler mi yapmalıyız? Evet.

Dua etmeliyiz bu katliamın sona ermesi için.

Ve belki daha önemlisi

Myanmar’ın lideri olan Aung San Sun Kyi’ye Nobel Barış Ödülünü verenlere artık bunun geri alınması gerektiğini hatırlatmalıyız.

Bu imza kampanyası, duaların ve tepkimizin somuta dönüşmesi olur inşallah diye düşünüyorum ve katılan katılmayan herkese teşekkür ediyorum

Bugün Ersin imzanı bekliyor!

Ersin Emiroğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ARAKAN (Myanmar) için Aung San Sun Kyi'e verilen NOBEL GERİ ALINSIN». Ersin ve imza atan diğer 350 kişiye katıl.