Kampanya Kapatıldı

Arakan Katliamı Sorumlusu Aung San Suu Kyi'nin Nobel barış ödülü geri alınsın...

Bu kampanya 297 destekçiye ulaştı

Geçtiğimiz 2 hafta, Aung San Suu Kyi'nin Myanmar Hükümeti'ndeki ordu, Myanmar'ın Rakhine şehrinde ağırlıklı olarak Müslüman Rohingyas'a saldırıda bulunduğu bildirildi. Raporlara göre, Rohingyas - kadınlar ve çocuklar da dahil - öldürüldü ve fiziksel olarak işkence gördü. Avrupa Rohingya Konseyi'ne (ERC) göre, 25 ve 27 Ağustos 2017 tarihleri ​​arasında üç gün içinde 3000 Rohingyalı öldürüldü. Köyleri yere yığıldı. Ordu, bunun terörizmin ortadan kaldırılması için bir çaba olduğunu iddia etti.

Bu güne kadar, Myanmar'ın fiilen hükümdarı Aung San Suu Kyi, ülkedeki insanlığa karşı bu suçu durdurmak için neredeyse hiçbir şey yapmadı. Sonuç olarak, Rohingyaların birçoğu evlerinden kaçmış ve Myanmar'ın Bangladeş sınırında mahsur kaldı. Uluslararası Göç Örgütü (IOM), bölgede en az 18.445 rohingya mültecinin bulunduğunu bildirdi (bbc.com).

Ancak Nobel Barış Ödülü sahibi Suu Kyi sağır gibi görünüyor ve vatandaşlarını korumak için hiçbir şey yapmamıştır. Bu arada 2013'te Sui Kyi, İslam karşıtı olduğu iddia edilen tartışmalı bir bildiri yayınladı.

"Hiç kimse bana bir müslümanla röportaj yapacağımı söylemedi."

Bu açıklama, Aung San Suu Kyi tarafından, BBC Today adlı çapa, Mishal Husain tarafından 2013 yılında yapılan röportaj sonrasında yapıldı. Suu Kyi'nin hayal kırıklığı, Hüseyin'in Myanmar'daki müslümanların yaşadığı sıkıntılarla ilgili sorduğu sorudan kaynaklanıyor olabilir. Suu Kyi'den ayrıca, anti-müslümanları ve Müslümanlara karşı şiddetle davrananlara, Myanmar'dan ayrılmalarını sağladı (Popham, Peter, Bağımsızlar, Hanım ve Generaller için Gazeteci - Aung San Suu Kyi ve Burma'nın Mücadelesinden) Özgürlük için, 2016).

Birçok kişi, bu kelimelerin Myanmar'da bir demokrasi kahramanı ve 2012 Nobel Barış Ödülü sahibi Suu Kyi'den geldiğinin şaşkınlıkla yakalandı. Sadece ırkçılıktan etkilenmeyen bir cümle olabilir, ancak bu bir cümle çok fazla ve barış sevenler için anlam çok fazla.

Son üç yılda Myanmar'daki ve Endonezya da dahil olmak üzere birçok ülkedeki mülteci kamplarında 140.000'den fazla Rohingya müslüman ağır koşullarda yaşıyor.
Müslüman olmanın nesi yanlış, Suu Kyi? Demokrasi ve insan hakları bizlere inançtaki farklılıklara saygı göstermeyi ve kardeşliği ve kardeşliği kutlamamızı öğretmiyor mu? Din ne olursa olsun, Sui Kyi ve hepimiz birbirimize saygı duymalı ve diğer insanlara karşı ayrımcılık yapmamalıyız?

Demokratik bir kahramandan gelen bu ırkçı ifade çok yanlış . İnançtaki farklılıklara saygı duyan demokratik değerleri yok eder. Nobel Barış Ödülü sahibi olarak, ırkçı bir açıklama, barışçıl değerlerin yapay olmasını sağlayarak şüpheler hatta çatışmalara neden oluyor.
Nobel Ödülü sadece "uluslar arası kardeşliğine ve kız kardeşliğine sonuna kadar özen göstermiş insanlar" a verilecek en yüksek ödüldür. Bu barışçıl değerler, Suu Kyi'yi de içeren Nobel Barış Ödülü sahibi tarafından son günlerine kadar beslenmelidir. . Bir ödül sahibi barışı sağlayamazsa barışın kendisi için ödülün iade edilmesi veya Nobel Barış Ödülü Komitesi tarafından el konması gerekir.

Barışı seven herkesi bu dilekçeyi desteklemek ve güçlendirmek için davet ediyoruz...

Bugün Ahmet imzanı bekliyor!

Ahmet GILIÇ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Arakan katliami Sorumlusu Aung San Suu Kyi' nin Nobel barış ödülü geri alınsın...». Ahmet ve imza atan diğer 296 kişiye katıl.